Жена вади Кръста на Богоявление в македонски филм

Автор:
Четвъртък, 28 Ноември 2019 10:36
Жена вади Кръста на Богоявление в македонски филм

Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на прожекцията на филма „Господ съществува, нейното име е Петруния“ (Gospod postoi, imeto i' e Petrunija) на 1 декември 2019 г. (неделя) от 19:00 ч. в Дом на киното в София.

Прожекцията е част от Филмовите дни ЛУКС в България, които имат за цел да поощрят разпространението на отличили се европейски филми, представящи критичен поглед върху общозначим проблем за европейското общество.

Поставяме на Вашето внимание именно този филм, тъй като разказва за това какво се случва, когато една жена участва в традиционно мъжко състезание и успява да извади кръста, хвърлен в реката според православните обичаи. Петруния отказва да се поддаде на исканията да върне кръста и решава се бори за равни права. „Защо да нямам право на година щастие?“ – пита тя, тъй като „наградата“ за победителя в състезанието символизира именно това.

Надяваме се, че прожекцията би представлявала интерес за Вас. Входът за прожекцията е свободен. За да запазят места, зрителите ще могат да вземат до 2 безплатни билета предварително. В деня на събитието ще бъдат допускани зрители до запълване на местата.

Културно-информационен център на Република Северна Македония

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм