БГ филма Омнибус 7 - в програмата на Киномания 2019

Автор:
Четвъртък, 07 Ноември 2019 12:07
БГ филма Омнибус 7 - в програмата на Киномания 2019

След кинофорума, той ще бъде излъчван и в кино „Лъки Дом на Киното“, Пловдив

Българският филм-омнибус „7“, заснет като вдъхновение от града на тепетата – Пловдив, ще бъде прожектиран на широка публика на Киномания 2019. След 29-ти ноември, „7“ ще бъде излъчван и в редовната програма на кино “Лъки Дом на Киното“ в Пловдив.

Прожекцията на филма на Киномания в София, в присъствието на авторите, ще бъде на 13.11 в кино „Люмиер Лидъл“ и ще бъде излъчен в две части: част 1-ва от 19:00 ч. и част 2-ра от 20:30 ч.. Билети се продават с отстъпка за двете части, както и по отделно на билетна каса НДК и онлайн тук: https://bit.ly/33cAmh4

Филмът „7“, обединяващ седем късометражни филма, създадени от седем режисьорски екипа от младото поколение в българското кино, изследват какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив. Режисьорите Ралица Петрова (“Better nature”), Христо Симеонов („Нина” – Златна роза 2019), Димитър Кутманов („Дом” – Специален диплом от Златна роза 2019), Любомир Младенов („Съвсем като мен”), Павел Г. Веснаков („Химера“), Николай Тодоров („Изчезващ вид”) и Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Дует”) разказват във филмите си истории за порастването, за втория шанс, за мечтата за по-добър живот, истории за намирането на себе си в другия и за пътя, по който да живееш.

Филмите бяха заснети в Пловдив през 2018 година като част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и реализирани с подкрепата на общинска фондация „Пловдив 2019“, както и на много спомоществователи от града.

Филмът „7" имаше своят първи показ в Пловдив, както и на фестивала Златна Роза 2019, където взе два приза вкатегория късометражни филми - Златна роза за филма "Нина" на реж.Христо Симеонов и Специален диплом за филма "Дом" на реж. Димитър Кутманов.

След Киномания, освен в Пловдив, „7“ ще бъде излъчван и в софийските кина „Одеон“, „Дом на Киното“, „Влайкова“, както и във Варна - ФКЦ Варна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм