Цветанов: Лоша дума за Борисов - не, но за грешни решения - да

Автор:
Събота, 01 Юни 2019 18:52
Цветанов: Лоша дума за Борисов - не, но за грешни решения - да

Лоша дума за Борисов няма да кажа, но мога да коментирам политически решения, които за мен са били грешни или ще бъдат такива.

Това каза Цветан Цветанов по бТВ тази сутрин, след като вчера премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов директно обяви, че му няма доверие и има големи разминавания с него.

Оценките на премиера са негово право и ще го оставя без коментар, каза Цветанов. За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Не смятам, че е редно да казвам нещо лошо за Борисов. Може би това е само негово право.

Това е неговото поведение, неговата оценка, продължи Цветанов с насълзени очи. Мисля, че хората ще дадат оценка – не аз, не той.

Искам да кажа, че се гордея, че познавам Веско Маринов. С него се чухме снощи, пътува за поредните покани, които има. Бил на 70-годишнина на един човек, чиито синове са го поканили на участие. Всеки има своите приятели – било то певци, лекари и хора с различни професии. В това няма нищо лошо, добави Цветанов.

На въпрос дали Веселин Маринов е разочарован от думите на премира, гостът отвърна:

Не, и той е много чувствителен човек и ранима душа, но той, ако не е с тези си качества, нямаше да е Веско Маринов. На наши мероприятия са идвали и Мария Илиева, Криско, Любо... Това са хора, за които са били желанията на хората.

Решението за оставката го взех, след като разсъждавах 40 дни. В понеделник вечер със съпругата ми, когато легнаха децата, говорихме по темата до 2 ч. през нощта. Тя каза:

Каквото и решение да вземеш, ще те подкрепя.

На другия ден във вторник проведохме 3 часа и половина разговор с Бойко Борисов. Не си повишихме тон. Смятам, че и сега в студиото не бива да говориш негативно и лошо за човека, с когото си работил 18 години. Присъщо е на българина, след като сте работили или били заедно, при поява на различно мнение и раздяла, тогава всеки започва да говори какви ли не небивалици, каза още Цветанов.

Третият вариант на Борисов бе да остана в партията и да работя в нея, но да нямам никакви контакти и изяви по какъвто и да е повод. Това редно и нормално ли е за човек, 13 години работил за структурирането на ГЕРБ? Казах, че вариантите са само два – или работим в това, което е било досега, за да гарантираме успеха на изборите, или си тръгвам. Усещах недоверие, което е съществувало досега. По-добре да приемеш една стъпка и да вървиш напред, добави той.

Помолен да коментира думите на Борисов, че ролята му в партията е силно преувеличена, Цветанов заяви:

Много пъти са казани реплики от Борисов. Не съм човек, който ще сложи личното пред националното и партийното, не съм човек със силно его, което да бъде наранено. Аз също имам права и мога да говоря това, което сметна за необходимо.

Лоша дума за Борисов няма да кажа, но мога да коментирам политически решения, които за мен са били грешни или ще бъдат такива.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм