Фалиралият България иска за себе си 2000 евро пенсия

Автор:
Четвъртък, 23 Май 2019 07:56
Фалиралият България иска за себе си 2000 евро пенсия

Илия Лазаров - кандидат за ЕП от листата на ГЕРБ и СДС, началник на кабинета на президента Петър Стоянов:

БСП залита към ценностите, които изповядваше БКП, с надеждата да привлече някакъв носталгичен електорат

- Господин Лазаров, как бихте оценили кампанията за евроизборите - виждате ли съдържателни послания, разбиране за европолитиките и отражението им върху страната ни?

- За съжаление, повечето партии, участващи в тези избори, се опитват да ориентират кампанията към вътрешната политика, дори я превърнаха в домашно-махленска свада. Европа е на кръстопът и ние сме длъжни да обединим усилията си, за да не позволим на деструктивните антиевропейски елементи да вземат превес в Европейския парламент. Поради това в СДС взехме категорично решение да не се разпиляват гласовете вдясно и да участваме в единна листа на ЕНП. Още повече, че по въпросите на европейската политика, на външната политика и на присъединяването на Западните Балкани към ЕС, ние нямаме различия с правителството на Бойко Борисов.
Тъжно ми е, че колегите от ДСБ не разбраха важността на историческия момент и смятат, че е по-добре БСП да спечели тези избори, с идеята да съборят сегашното правителство. Нещо повече - дори приемат идеята, че БСП може да дойде на власт и да си „мине по реда“, както казват те. А после, щял да дойде моментът, в който всички ще обичат ДСБ и "Демократична България". За мен това е политически наивитет, който е безотговорен към България и българите, защото една година управление на БСП носи такава разруха, че след това години трябва да се работи, за да се ликвидират последствията.
Искам само да отбележа, че в листата на БСП е любимецът на Корнелия Нинова – проф. Румен Гечев, който може да напише докторска дисертация как се фалира успешно България. Той беше вицепремиер и министър на икономиката на Жан Виденов. Благодарение на неговите умения, пенсията беше 4 долара, а заплатата – 10 долара. Изнесоха цялото жито и нямаше от какво да се прави хляб в България. Сега същият иска да отиде в Европейския парламент, за да се пенсионира като евродепутат с 2000 евро пенсия. Наш дълг е да го пенсионираме в България, с българска пенсия.

- Колко далеч, според Вас, се е отдалечила БСП от ПЕС и европейските ценностите, характерни за европейските социалисти, съдейки по кампанията и посланията?

- Ръководството на БСП няма нищо общо с разбиранията на ПЕС. Неслучайно искаха да изхвърлят Сергей Станишев - единственият проевропейски човек в цялата листа на социалистите. БСП залита към ценностите, които изповядваше БКП, с надеждата да привлече някакъв носталгичен електорат.

- Какво усещане Ви дават срещите с хората, достигат ли до тях посланията на коалицията ГЕРБ-СДС?

- Дотук изминахме над 10 000 км. Лично проведох и участвах в стотици срещи и съм приятно изненадан от здравия разум на българите. Те осъзнават, че нито Европа, нито българското управление са съвършени, изказват своите възгледи и препоръки, но на никого и през ум не му минава да докара БСП отново на власт. Те смятат, че позицията на "Демократична България" - че е по-добре БСП да управлява, отколкото дясното правителство на Бойко Борисов - е предателска, безотговорна и лумпенизирана.

Faktor.bg

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм