Любопитството ражда мечти - интервю с кмета на Северен

Автор:
Петък, 02 Ноември 2018 11:27
Любопитството ражда мечти - интервю с кмета на Северен

Децата от ДГ „Дъга“ изненадаха кмета на район „Северен“ с молбата си да го интервюират. Развеселен и в същото време заинтригуван от странното желание, инж.Ральо Ралев ги посрещна заедно с учителите им в своя работен кабинет и тогава научи, че малчуганите от подготвителна група от дълго време проучват въпроса, как се раждат мечтите на хората, които ги отвеждат към избор на професия. Те обясниха, че тази година работят по темата „Любопитството ражда мечти“ и вече са провели интервюта с главния учител на градината, а след това и с директора Д.Симеонова. Като разбрали, че мечтите на хората са различни, но усилията за постигането им – еднакви, децата поискали да зададат същите въпроси и на познатия им от много срещи кмет на района.

Озовали се в непривичната за тях среда на кметския кабинет, малчуганите проучиха всички детайли в него, а най-характерните – националното знаме и портретът на Васил Левски, веднага ги разпознаха, и коментираха. Очарователно начало на интервюто даде стихотворение за човешките мечти, в което се включиха всички малки гости, а след това заваляха въпросите към кмета.

На кой от тях по-напред да отговори? Инж.Р.Ралев разказа на малките журналисти как помага на хората, слушат ли го неговите помощници, какви са мечтите му сега в сравнение с детските години, кои са любимите му занимания с неговите деца. Оказа се, че всички възрастни, с които малчуганите са разговаряли, си приличат по това, че за да постигнат мечтите си, много са учили и са били упорити при преодоляване на трудностите. Гостенчетата от „Дъга“ връчиха очарователен подарък на кмета - стенен часовник, изработен от естествени материали, и обещаха да полагат колкото трябва усилия, когато дойде техният ред да постигат желанията си. Сега обаче най-много искат да седнат на кметския стол, признаха малките журналисти. Трогнат от това чистосърдечно детско желание, инж.Ралев настани един по един всички на своя стол, но напомни, че любопитството ражда мечти, които дават плодове само ако се работи упорито.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм