Георги Мараджиев: Отваряме ГЕРБ Област към периферията

Автор:
Вторник, 18 Септември 2018 11:48
Георги Мараджиев: Отваряме ГЕРБ Област към периферията

Новият областен координатор на ГЕРБ Пловдив Област Георги Мараджиев поема партията в добра кондиция като победител на последните парламентарни избори в традиционно червения пловдивски регион.

Той не крие амбициите си да подобри резултатите като отвори вратите на структурите към периферията и младите хора, чийто потенциал не е достатъчно използван.

Мараджиев обеща редовни пресконференции и пълна прозрачност за работата на ГЕРБ Пловдив Област.

Любопитното е, че става член на ГЕРБ след като печели изборите за кмет на Стамболийски през 2015-та, подкрепен от ГЕРБ.

За три години на поста печели два приза - За най-бързо развиваща се община в България и за Най-добър кмет, 2017.

Опитът му в администрацията, макар и кратък, но твърде успешен, както и бизнесуменията му, счита, че ще са му от помощ на новото поприще.

Докато не спечелих кметските избори, никога не съм заемал държавна или общинска служба. От 1988-ма съм в частния бизнес, каза Мараджиев при представянето си днес.

Завършил е специалност Национална сигурност във Висшето училище по бизнес и икономика.

Мараджиев благодари сърдечно на предшественика си Розалин Петков за добрата кондиция, в която заварва структурите по места и за пълната информация, която е получил за тях.

За цял живот ще запомня едни думи на Розалин Петков, когато беше обявена смяната ни миналата събота, каза той:

Единият си тръгва с усмивка, а на другия му изчезва усмивката!

Наистина за два дни ми изчезна усмивката, като видях огромната разлика между това да си кмет и да си областен координатор на най-голямата партия. Надявам се колегите в ръководството, които са същите, да ми я върнат, каза Георги Мараджиев.

Той продължи с друга метафора - за бушоните и автоматичните предпазители.

Бушоните горят, амтоматичните препазители сами се изправят. Ние тук сме такива предпазители. Минавали сме през много неща и винаги сме се изправяли, каза Мараджиев за колегите си.

Община Стамболийски е малка, има 23 хил. жители, и ще имам достатъчно време и енергия за структурите ни в другите 15 общини от областта, обясни той решението си да приеме поста областен координатор.

ГЕРБ е водеща сила в Пловдив Област благодарение на Розалин Петков и досегашното ръководство. Промени в ръководството няма. Това са хората, с които ще печелим и следващите избори, а целта ни е кметовете на ГЕРБ да станат девет.

На изборите за Европарламент ще гоним повторение на резултата отпреди 4 години. Знаете, че в тях активността е по-малка, но отваряме структурите си към периферията и към младите.

Мараджиев разчита на новия административен секретар на ГЕРБ Област - кмета на Раковски Павел Гуджеров, който има опит и като депутат, и като зам.-министър на околната среда и водите.

Гуджеров не скри, че липсата на подготвени кадри е проблем за областта, затова целта му ще е да се подмлади ГЕРБ, като се привлекат хора от периферията с професионален потенциал. Той благодари на досегашния областен координатор Розалин Петков, че е направил от структурите екип, Петков е обединяваща фигура и го стори. Преди това не беше така, призна Гуджеров. Обещал ни е, че няма да ни изостави и ще помага и ще разчитаме на него, добави кметът на Раковски.

Мараджиев си постави високи цели за броя на кметовете ни догодина, има пълната ни подкрепа и на общинско, и на парламентарно и на правителствено ниво, доколкото е по силите ни, сподели депутатът д-р Христо Грудев. Той също поздрави Розалин Петков за свършеното и подчерта, че от 2006-та са заедно в ГЕРБ.

На Мараджиев му желая здраве и дебели нерви, каза Грудев, а с Гуджеров испешно да се справят и с кметуването. Ние като депутати, Грудев се обърна към Младен Шишков и Запрян Янков, ще помагаме с всичко, ще помагат и кметовете ни - Пламен Спасов, втори мандат в Родопи, Атанас Балкански - Съединение.

Балкански от своя страна изтъкна хъса на Георги Мараджиев за успешни битки, ще надграждаме, с него сме двамата нови кметове на ГЕРБ от 2015-та.

Кабинетът на Бойко Борисов допринася разликата ни с опонентите да е много повече на следващите парламентарни избори, хвърли взор и в по-далечното бъдеще новият областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев. Ако някои сега ще слизат от Балкана, за да идат при хората, ние от години сме там, каза той.

Елката ми няма бутони за делене и изваждане, хвърли трета метафора на пресконференцията Георги Мараджиев. Има само за умножение и събиране. По една такава елка ще раздам на всички. Знам как хората се активират да работят за идеята, оптимистичен е новият областен координатор на ГЕРБ.

Партията към момента има близо 5000 членове в областта, като преди Розалин Петков те са били под 4000, посочи в заключение Евелина Апостолова, зам.областен управител. Но важни са не просто членовете, а симпатизантите ни, които се увеличиха с 900 между вотовете през 2014 и 2017 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм