Нито една община не е длъжна да осигурява паркоместа

Автор:
Понеделник, 23 Април 2018 12:33
Нито една община не е длъжна да осигурява паркоместа

Нито една община в България, включително и община Пловдив, няма задължение да осигурява паркоместа на никой. Преди 50-60 години Пловдив е нямал автомобили. Пловдив е на 8 000 години, 8 000 години сме били без автомобили, а сега за 50-60 години почваме да търсим паркоместа за всеки, ако може и по две. Условията са такива, все по-трудно ще става паркирането в града. Когато решиш да си купиш жилище, трябва да си наясно къде ще паркираш автомобила си.

Така кметът Иван Тотев коментира писмо, с което жителите в комплекс Оазис в Южен молят да бъде разрешен проблема им с липсата на паркоместа.

Градоначалникът допълни, че за облекчаване на трафика в участъка в момента районната администрация на Южен проектира извеждане движението на бул. Александър Стамболийски, като инвестицията е на стойност 1 000 000 лева.

Общината дори прави свръх възможностите си. Съчувстваме, съдействаме, но докато съм кмет няма да купуваме частни терени, за да правим паркинги, отсече Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (18)

Покажи предишните коментари
 • читател

  отговори на: тото

  Колко по-прост би бил животът на червения простак тото, ако имаше Панаир и тоалетни на село... Хем няма СИНЯ зона, хем има червени фекалии за чистене - направо джакпот... Че и рублите ще потекат...;););)
  Жалко за червения тъпак тото.;););)

 • тото

  отговори на: читател

  Е НЯМА ТАКОВА ТЪПО ПАРЧЕ КАТО ТОЯ ПОМИЯР.

 • Георги

  Надменни, безпардонни и некомпетентни. Е те такива управници си избираме. А би ли отговорил г - н кмета, кой и как издаде разрешения за строеж на тези мастодонти (Оазисите) и с колко реални паркоместа спрямо броя на построените имоти? И къде е необходимата прилежаща инфраструктура? Е да де, то е лесно разни главни и по - малко главни (районни) кметове и архитекти да си пълнят гушките, пък после ..... не сме длъжни. Длъжни сте, кмете. Длъжни сте, защото за тези имоти общината прибира данъци ежегодно. За колите на тези данъкоплатци - също. И какво излиза? Има данък сгради и данък МПС, а няма задължения. Смешници.

 • читател

  отговори на: Георги

  Георги, перфектен управленецо... Защо не се кандидатираш за кмет /може и на махала в забито село/, да видим колко гласа ще събереш... Няколко роднини и няколко идиота...
  Тъпунгери, които имат решение за всичко, особено по форумите са най-забавни. Иначе ако трябва една общинска пейка няма да може да сложи на правилното място, ама решенията като фокустник от цилиндър ги вади... Пред тъпата и червена публика, ръкопляскаща удивено от клонинги на "тото", не Котуньо, а чистача на тоалетните в забатачения Панаир на др. Гергов.

 • Георги

  отговори на: читател

  Ейййй, читанка, ама ти се появи бе, маскара с маскарата ти.
  Виж сега. Ако имах мераци да ставам кмет, отдавна щях да го направя. В този наш кратък живот човек има привилегията да решава сам и да отговаря за решенията си. Е, аз съм избрал да работя в друга област (поне в този живот) и смятам, че съм постигнал това, за което съм работил и продължавам напред. Достатъчно дълго съм работил на ръководни длъжности и повяравай ми, на тези длъжности не ме е "назначил" Цв. Цв.
  И така читателче, аз поне мога да напиша името си под всеки коментар, който правя. Ами ти? "читател"??? Ами като си читател, чети малко повече! За начало бих ти препоръчал малко от творчеството на Макиавели. Неговите произведения поне са с малко на брой страници и мисля, че ще успееш да разбереш за какво става дума.

 • читател

  отговори на: Георги

  Макиавели!!! Георги, айде поне Бай Ганьо прочети и разбери... Иначе в Областния всякакви хора са работили, включая недоразумения като Зико.. И теб... А за кмет на Пловдив винаги можеш да се явиш - два гласа имаш - твоя и на червения идиот тото, ако др. Гергов му позволи... Ако е измил добре тоалетната на Панаира.

 • Размисли и страсти

  А що читанката не си публикува актуална снимка. Да го видим тоз убавец!

 • читател

  отговори на: Размисли и страсти

  Размисли и страсти може да се гледат по поредната кабеларка с "проф." Вучков... Така, че там очаквай "лудо възмездие" политическа отрепко... А иначе реалното възмездие вече работи - кметицата Иванчева я чака това, което ще се случи с всяка подкупна политическа отрепка.

 • ТОТО

  отговори на: читател

  ТО И МАМИНИЯТ СЕЛСКИ БЕК ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИ ЧИТАТЕЛЧЕ ПРОСТО.

 • Размисли и страсти

  Рано или късно ще има възмездие и цялата сган съсипала България ще отговаря! А читанката ще е от страната на временно силните! Иванчохаджипенчовски плазмодии!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм