Ральо Ралев: Лидерът ни и социологията ще кажат кой ще е кандидат

Автор:
Четвъртък, 04 Януари 2018 15:39
Ральо Ралев: Лидерът ни и социологията ще кажат кой ще е кандидат

Лидерът ни Бойко Борисов и социологията ще кажат кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив на местните избори през 2019.

Това каза кметът втори мандат на район Северен инж. Ральо Ралев пред Plovdiv-online.

Рано е да се говори, догодина по това време вероятно ще се пусне социологически сондаж. Ако съм трети, за какъв кмет да се кандидатирам? Но ако съм първи – нека лидерът реши, каза още Ральо Ралев.

Той допълни, че никога не се е натискал за партийни или професионални постове, а дори преди години кариерата му е била спряна от бившите депутатки на ГЕРБ Величка Шопова и Зоя Георгиева, отдавна изключени от партията.

Ральо Ралев е категоричен, че е отборен играч, никога не е изменял на ГЕРБ, а на последните местни избори за районни кметове в Пловдив резултатът му е повече от два пъти от сборната разлика на всичките му други колеги районни кметове.

Инж. Ралев печели вота в Северен през 2015 с 1900 гласа разлика при балотажа. За сравнение кметът на Източен Николай Чунчуков бележи около 600 гласа повече от конкурента си, Георги Стаменов в Централен бие с около 250 гласа, Димитър Колев в Западен – с около 180, Костадин Димитров в Тракия – с 6.

Ральо Ралев дава пример и за обрата на вота в Северен. Първата кметица на ГЕРБ там - Ина Филипова, печели, при това подкрепена от ДСБ, едва със сто гласа.

От 2008-ма съм клубен ръководител на 3-ти клуб, който гласува в Техникума по текстил, разказа Ральо Ралев. Тогава БСП беше първа сила там, ДПС – втора, а ГЕРБ – трети. Сега е обратното – през 2015-та спечелих не само целия район, а именно тази секция, която по традиция е червена. Втори бяха ВМРО, а БСП – пети.

Никога не съм заемал ръководни постове в партията и никога не съм се натискал за това. Подадох заявление за членство през 2007-ма, когато бяхме още сдружение, на два пъти ми губиха молбата и ме приеха през 2008-ма. Но съм работил и за кампанията на Ина Филипова. Дори ме каниха да и ставам зам.-кмет, но отказах.

Защо?

Защото не искам да нося негативи, за които не отговарям. Сега като районен кмет втори мандат си отговарям за всичко и ако трупам негативи, си е за моя сметка, казва Ральо Ралев.
Предлагали са ми ръководни постове в РЗИ (бившето ХЕИ), не съм искал. От 2003-та до 2011-та имам професионален стаж, от който 6 години в РИОСВ като главен инспектор и 3 години в РЗИ, последната от която – като началник отдел.

През октомври 2011 ми предложиха да стана кмет на Северен и то в стила "Трябва да станеш". Тогава районните кметове бяха назначаеми, казва инж. Ралев.

Той е благодарен на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев за средствата, с които Северен разполага - над 600 хиляди годишно. Това е шест пъти повече от парите, които се отпускаха преди това за района, казва Ралев.

Ральо Ралев е дипломиран инженер химик със специалност "Технология на водата" през 1999 г. До 2000-та специализира "Воднохимични режими на ТЕЦ и АЕЦ".

На въпрос на Plovdiv-online вижда ли се като възможна обща кандидатура за кмет на Пловдив на ГЕРБ и Патриотичния фронт, Ральо Ралев е категоричен, че е кмет на район Северен, защото е от ГЕРБ. С вицепремиера Валери Симеонов се познаваме откакто се роди идеята за полицейска приемна в Шекер махала, но никога не сме говорили и няма да си позволя да говоря на политически теми, казва той. Аз съм лоялен и отборен играч в тима на ГЕРБ. Когато бяха съдебните дела срещу кмета ни Иван Тотев, аз говорех по телевизиите, някои се изпокриха, връща лентата към изтеклата вече година Ральо Ралев.

Като спортист, а и както казва лидерът ни Бойко Борисов – нека народът ни подреди. Затова съм за социология преди номинациите – нека пуснат имената на всички възможни кандидати на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Ако съм трети, пети – какъв кандидат ще съм? Но ако съм първи – тогава има кой да решава, заключи Ральо Ралев.

В крайна сметка – откъдето си тръгнал, натам ти е посоката, аз съм от ГЕРБ, категоричен е Ральо Ралев, районният кмет, спечелил Северен с най-голямата разлика на последните местни избори.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • читател

  "Разцепление" в ГЕРБ може да има по линията Стрелча: Пловдивската Цецка - Зико + Петър Петров и осталият ГЕРБ... Две години са много време и все си мисля, че П. Петров може и ако да не поумнее, но поне да не затъпее тотално, залагайки на Пловдивската Цецка - Зико...
  ПС Ралев говори изключително ясно и точно - добър кандидат... Формулата на ГЕРБ трябва да: е при успешна културна столица 2019 - Тотев, при някакви провали с пълния блясък на Пловдив 2019, които несъмнено със саботажи ще пробват, и шайката политически отрепки около Пловдивската Цецка - Зико, и партизаните на др. Гергов или Мадам Лъжа, в противен случай някой от успешните сега кметовете на ГЕРБ.

 • Кръстю Ангелов

  Ясно и точно. Аман от сол ташаци. Някой трябва да мобилизира здраво мислещите хора в града. Цифрите са важни господа номиниращи. Иначе може да осъмнем като в Южен.

 • Армандо

  БОЖЕ, ИМА НАДЕЖДА ВСЕ ОЩЕ. БЯХ СЕ ОТЧАЯЛА....КРЪГЪТ ,,СТРЕЛЧА" ... ТОВА НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ БИ ГО ПОМИСЛИЛ ДАЖЕ. ЛУЗЪРИ-КЛОУНИ

 • Петър

  В Пловдив всичко се решава от кръга Менда - Тотев - Цветанов. Бойко се е дръпнал и не иска да носи отговорност за този град. Затова дава пари на София, Варна и Бургас, а на Пловдив трохички. През 2019год. ситуцията с финансите на града ще бъде такава, че да си кмет ще е наказание. Ако новия кмет не е посочен от него - тежко му и горко.

 • kk

  може би само лидерът без социология

 • Теофраст

  Сърцато е момчето, но пловдивчани няма да гласуват за човек роден и израсъл в град Кърджали. Той не познава народопсихологията на Пловдив.

 • ГЕРБЕРАСТ

  РалЮ да си земе РАЛОТО, герберастко! ВЪН! Цялата им пасмина!

 • западен

  Вили Шопова ще е зам.кмет на зам. кмета Бат Петьо. Нека гениите управляват града сега.!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм