Играчите на Ботев знаеха, че ще спечелят Купата

Автор:
Събота, 27 Май 2017 16:48
Играчите на Ботев знаеха, че ще спечелят Купата

Старшията на "Ботев" Николай Киров - Белия не е от бъбривите треньори.

Дори след страхотния успех за купата на страната, когато тимът му развенча на финала шампиона "Лудогорец" с 2:1, Белия си остана същият земен човек, сякаш нищо сериозно не се е случило. В момента треньорът е на кратка почивка във Велинград, където се възстановява от силните емоции. Затова се постарах да не прекалявам с въпросите, които му зададох по телефона.

- Изчисти ли главата от голямото напрежение?

- Да, вече се чувствам по-нормално. Вярно, че емоциите по време и след финала ми дойдоха малко в повече, но треньорската професия е инфарктна и съм длъжен бързо да влизам в час.

- Как ще коментираш този сериозен успех?

- Винаги съм твърдял, а и тази победа го доказа, че когато работиш всеотдайно успехи ще има. Вярно е, че те се редуват и със загуби, но винаги идва моментът, когато усилията се възнаграждават.

- Тази купа не промени ли в някаква степен вижданията ти за футбола, за живота.

- Ще отговоря по обратния ред на въпроса ти. Животът върви и всички трябва да се съобразяваме къде се намираме в дадения момент. Колкото до футбола - не трябва да забравяме, че това е един феномен и всяко едно отклонение от правилния път предизвиква непоправими бели.

- Какво каза на играчите преди мача? Не те питам за тактики и стратегии.

- Единственото, което им казах, беше да повярват в себе си, защото са добри футболисти. Всякакви други думи бяха излишни, защото в погледите им се четеше, че са готови на всичко, за да спечелят мача.

- А след двубоя?

- Абсолютно нищо, защото, когато един човек е щастлив, той чува само сърцето си.

- Настройваш ли се вече за Лига Европа?

- Да. Сега спешно обмисляме как ще премине подготовката, защото ще се наложат сериозни промени в тренировъчния процес. Чакаме с нетърпение програмата за Лига Европа, името на съперника, датите.

- Това засяга и селекцията?

- Така е. В понеделник започваме разговори с играчите, на които искаме да продължим договорите. Желанието ми е да задържим всички онези, от които имам нужда.

- Какво искаш да постигнеш още с "Ботев"?

- Това, което мечтае всеки треньор - колкото се може повече успехи. По-важното обаче сега е да надградим постигнатото и да направим "Ботев" онзи отбор, с който се съобразяваха всички в България.

- Ти беше от малкото щастливи треньори, който имаше възможност да се запознае на живо с едни от най-престижните футболните школи в Европа. Отваряш ли често записките, които си водил при посещенията си в "Аякс", "Оксер" и "Щутгарт"?

- Това, което видях там, няма да забравя никога. Защото има неща, които ще бъдат актуални и в годините напред.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм