Пловдивчани са разумни, ще гласуват за реалните решения на ГЕРБ

Автор:
Петък, 24 Март 2017 11:50
Менда Стоянова, № 2 в листата на ГЕРБ Пловдив-град Менда Стоянова, № 2 в листата на ГЕРБ Пловдив-град

Менда Стоянова е сред най-популярните пловдивски кандидати за народни представители. Това се дължи на големия ѝ професионализъм като икономист. Завършва ВИИ „Карл Маркс“ – днешният УНСС, през 1981 г. Започва работа по специалността като млад специалист и стига до директор на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите в Пловдив. След уволнението ѝ при правителството на тройната коалиция развива успешен собствен консултантски бизнес.

През 2009 г., когато ГЕРБ за първи път се явява на парламентарни избори, Менда Стоянова е мажоритарният кандидат на партията за Пловдив. На изборите през 2013-а и 2014-а начело на пловдивската листа на ГЕРБ е лидерът Бойко Борисов, а тя неизменно е на второ място след него. Такава е подредбата в листата на ГЕРБ и за изборите на 26 март2017 г.за 44-то Народно събрание.

Менда Стоянова е заместник-председател на 41-вото Народно събрание, два пъти, включително и в последния парламент, е председател на Комисията по бюджет и финанси.

- Госпожо Стоянова, какви са Вашите цели и амбиции, ако пловдивчани за четвърти път Ви изберат да ги представлявате в парламента?

- Дейността ми в парламента е продължение на работата, която съм вършила през всичките ми над 35 години трудов стаж преди това. Винаги съм работила в сферата на финансите, приходите и данъците.

Парламентарната бюджетна комисия беше следващото стъпало в моята професионална кариера. В Народното събрание работя така, че с опита, знанията и авторитета, който съм си изградила сред колегите професионалисти, да бъда максимално полезна за финансовата стабилност на държавата. Бюджетната комисия всъщност е гърбът на правителството в парламента. Защото всички проекти се пречупват през бюджета, възможностите и начините, по които да се финансират.

- Има ли опасност за финансовата стабилност?

- Като виждам разюздания популизъм на Корнелия Нинова, която се заканва да яхне властта, не мога да бъда спокойна за стабилността на държавата , ако случайно се сбъднат мечтите на БСП да управлява. Този филм вече сме го гледали, и то неведнъж – при Луканов, Беров, Виденов, Станишев и Орешарски. След всичките си обещания за сполука и благоденствие, дойде ли на власт, тази партия води държавата до фалити, дефицити, до спиране на европейските фондове.

- Как ГЕРБ противодейства на популизма?

- Казваме истината. Не даваме лъжливи обещания, които няма как да бъдат изпълнени, ако искаме стабилна държава. Предлагаме реални решения във всички секторни политики. ГЕРБ е доказал, че когато е на власт, осъществява поетите ангажименти – подобряваме пътната инфраструктура, създаваме условия за привличане на инвестиции и развитието на икономиката… Когато говорим за повишаване на доходите, за минимална и средна работна заплата съответно 650 и 1500 лв. в края на мандата, това е обвързано с ясно разчетения икономически растеж. Образованието излиза като основен приоритет, защото развитието във всеки един сектор зависи от капацитета на кадрите.

- Какво очаквате от предстоящите избори?

- Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели, за да съставим силно правителство. Това ще е добре за България и за Пловдив. Като народен представител моя важна цел е и да помагам максимално за развитието на Пловдив. Да не забравяме голямата инвестиция, която получихме от правителството на Бойко Борисов за спортна зала „Колодрума“, както и преките инвестиции в други важни инфраструктурни проекти.      

Има и много други пътища да се работи в полза на града – през различните министерства и програмите, които те осъществяват. Контактите и авторитетът, който имам, помагат да свърша и тази друга своя работа в парламента.

- Според Вас колко ще са пловдивските депутати от ГЕРБ в 44-тото Народно събрание?

- Очаквам да имаме пет народни представители, колкото бяхме и досега. Смятам, че това е реална цел. Пловдив винаги е бил син град. При управлението на кмета Иван Тотев много успешно се развиват икономиката, културата, инфраструктурата, средата за живеене и това пловдивските граждани го виждат. Пловдивчани винаги са били разумни хора и са гласували за реални неща. Надявам се, че и този път ще гласуват за реалните решения, които ГЕРБ предлага, а не за ефимерните обещания на БСП.

Повече народни представители на ПП ГЕРБ от Пловдив, които в парламента ще работят в различни направления и комисии, биха били допълнителна добавена стойност за развитието на града. За да се случи това, призовавам пловдивчани на 26-ти март да гласуват за ГЕРБ с номер 11 в интегралната бюлетина.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

 • читател

  Единственият шанс за спиране на БСП и ДПС - мощно гласуване с №11 за категорична победа на ГЕРБ.
  Партията Столетница - БСП винаги е водела България до разруха:
  или като обяви мораториум по външния дълг и изолира България от света по времето на Луканов,
  или като гръмна цялата банкова система и докара хиперинфлация при Виденов и проф. Румен Гечев,
  или като гръмна и фалира КТБ при пагубното управление на БСП и ДПС през 2013-14.
  Мощно гласуване с №11 за продължаване на дясно-центристкото управление на България.
  Може и с 11/11 преференция за С. Гърневски

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм