Да убият дядо ми с тояги и да пишат: Умря от червен вятър!

Автор:
Петък, 24 Март 2017 08:34
Да убият дядо ми с тояги и да пишат: Умря от червен вятър!

Борисов: БСП експлоатира проруските чувства преди избори, а после лъже Русия!

Какво са направили за 2 години при Орешарски, за да ни победят в неделя?

Нинова отива на съд, няма какво да я коментирам повече. Йончева е идвала при мен, но явно е изнервена, като я изгони президентът

Без да вдигам много шум, още вчера съм завел дело срещу Корнелия Нинова. Това каза тази сутрин по Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Поводът е репликата на Нинова пак по Нова – „Ти си крадец!".
Много ми се иска на тези хора, на които не сме им омръзнали, да им кажем какво бихме направили по-добре за страната, а не да коментирам хора, които не си знаят приказките. Вече има дела, ще се видим в съда.
Елена Йончева е идвала при мен, бяхме в отлични отношения, но като я изгониха от Президентството, може би и тя се е изнервила, беше коментарът му по повод скандала в предизборната кампания с бившата приятелка на лидера на ПЕС Сергей Станишев.
Най-добрите оценки за борбата с контрабандата за всички времена у нас са дадени сега – по време на управлението на БСП дори нямаше шеф на митниците. Какво да коментирам повече думите на Нинова.
Кредитният рейтинг ни вижте – на Гърция – боклук, за един месец на Турция стана боклук. Ердоган всеки ден заплашва България... И всичките тези обиди, квалификации, неверни неща, когато 10 години по над 1 милион души гласуват за ГЕРБ – бих попитал: какво виждат всичките тези хора? Ако ние започнем да говорим така за БСП, ще счупим всичко. Аз имам приятели сред БСП, имаме нормални отношения, и така разбирам нещата – с всички политически опоненти би трябвало да можеш да седнеш да си говориш.
Вчера зададохте един въпрос, при който г-жа Нинова много се смути. Запитахте я вие с г-н Доган виждали ли сте се? Тя замълча, смути се и каза – с Карадайъ се виждах.
По каква работа могат да се видят? Моето разсъждение е по два въпроса. Или след като са получили гласовете на ДПС за президентските избори или за назначенията в служебното правителство. И тогава питам – чие е служебното правителство? Кой го назначава?
Като минах през Кърджали се обадих по телефона и на Местан и на Карадайъ. Казах им – тук съм, да не се сбиете. Не сме искали никога подкрепа нито от Лютви Местан, нито от ДПС. С ДОСТ нито ще управляваме заедно, нито имаме каквото и да било общо. С ДПС – благодарих им за бюджета, за плоския данък, когато управлявахме, но никога не сме били в коалиция. Това е честното отношение в политиката.
Ако бях на мястото на моите опоненти, щях да си задавам въпроса – защо? Имахме 140 депутати в парламента, защо избори? Искахме да успокоим държавата, усещаше се напрежение в страната. Съжалявам онова младо момче, Крум Зарков от БСП, което вчера говореше пренебрежително за измъчваните и убивани хора в лагерите. Човешки ли звучи да се шегуваме със смъртта на тези хора?
В смъртния акт на дядо ми пише, че умрял от червен вятър, даде пример с личната си история Бойко Борисов. Това е все едно да ви отрежат ушите и да кажат – умря от заушки. Да ви бият с тояги до смърт и да пишат – умря от червен вятър, това са те.
Ние трябва с уважение да се отнасяме към всички загинали при един или друг режим. Както към жертвите на фашизма, така и към жертвите в комунистическите лагери.
Защо трябва да се шегуваш с това? Обединение на нацията ли ще донесе или тежко разединение?
В България след управленски мандат обикновено всичко се срива – вижте СДС. Но като видях какви кадри в лицето на Нинова са имали, ясно е защо се сринаха. С такива кадри – дотам, 2%. ГЕРБ остава!
Президентът Радев реагира добре по отношение на заплахите на Турция. Ние сме такива – защо да не кажеш направи добре, като е така. С президента Радев щяхме да имаме една и съща позиция по отношение на Турция.
БСП винаги се възползва в избори да размахва дружбата с Русия като приоритет за тях. Ние имахме твърда позиция против анексирането на Крим. След Косово, след Крим – при този агресивен съсед, който имаме, това може да се случи в България. Към днешна дата България може да се окаже място на сблъсък между Турция и Запада. Виждате какви заплахи отправя Ердоган към Европа. Ситуацията е такава, че единственият шанс е ЕС по линия на НАТО да няма алтернатива.

На въпрос за статията в Уолстрийт джърнал, която разкрива как БСП е получила от Кремъл инструкции за печелене на избори, Борисов беше лаконичен - това е един от най-големите и сериозни вестници в света. Но не всичко, което знаят нашите служби, може да се използва.
Изборите за президент минаха с руския МиГ-29, това, което и в Уолстийт пише, че Русия играе в нашите избори, продължи Борисов.

Още през 90-те години умните комунисти у нас са разделили политолозите и социолозите как да се насочва общественото мнение в една посока. Кънчо и Стойчо или Гарелов са даденост, няма как да се изолират. При сините политолози - същото. Бащата на Дайнов бил министър при Луканов. Викам - що не ги казвате тези работи? Те бяха най-активни в защитата на президентската кампания на Радев, каза Борисов.
Но като правителство – ние си оправихме отношенията с Русия, първо в туризма. След това с ремонтирането на двигателите на МиГ. Включително и големи кораби ремонтираме във Варна. Стана и европейския газов хъб, който е и за руснаците. С една дума, и те – руснаците се объркаха. Декември месец си платихме милиард и 900 милиона за Белене. И те се объркаха – кой кой е, дали да подкрепят ГЕРБ или БСП.
И аз им казах – вие защо позволявате БСП толкова да ви лъжат. Казаха ви, че ще строят Белене, няма го. Казаха ви Южен поток – няма го. Така, че действително се объркаха сега какво да правят.
БСП винаги експлоатира проруските чувства на хората, а след изборите не прави нищо. ПРи ГЕРБ е обратното – ние сме за прагматични отношения с Русия и си изпълняваме ангажиментите.
За двете години след Орешарски, какво са направили БСП, за да ни победят, попита риторично Бойко Борисов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Единственият шанс за спиране на БСП и ДПС - мощно гласуване с №11 за категорична победа на ГЕРБ.
  Партията Столетница - БСП винаги е водела България до разруха:
  или като обяви мораториум по външния дълг и изолира България от света по времето на Луканов,
  или като гръмна цялата банкова система и докара хиперинфлация при Виденов и проф. Румен Гечев,
  или като гръмна и фалира КТБ при пагубното управление на БСП и ДПС през 2013-14.
  Мощно гласуване с №11 за продължаване на дясно-центристкото управление на България.
  Може и с 11/11 преференция за С. Гърневски

 • Ангел Иванов

  Българи, не бих подложил на съмнение законното Ви право да гласувате по съвест, на Ви умолявам да не го правите в полза на така прокламираните нови лица и ново начало от партията,която многократно е доказавала обратното. На 13.03.2017 г. публикувах материал за безобразията, извършени от едно такова ново лице, което е кандидат за депутат от същата партия и директор на училището в град Брезово. Сами сте прочели коментара на кмета на града, номиниран от същата партия. В него се опита да ме омаскари, като обяви несъществуващи до този момент нарушения и предполагаеми престъпления. На 22.03.2017 г. изпрати своя служителка и вярна съпартийка в училището, където аз работя, за да ми връчат Акт за констатиране на административно нарушение, почти два месеца по-късно от събитието, за което даже и не помня датата. Вероятно е искала да връчи дакумента в класната стая, директорския кабинет или коридора, за да видят всички учители и ученици какъв голям нарушител съм. Представете си какъв интелект трябва да има човек, че да измисли такова нещо! Това представляват техните нови лица, които ни предлагат ново начало. В нашата община аз съм видял само застой и разруха. Надали с такива хора може да се случи каквото и да е ново начало и развитие.

 • г-жа Бандерова

  Генерале,не ни оставяйте на статуквото!Хвала!

 • ох! стига де!

  и КАК ТОЧНО СТАНА ПОЖАРНИКАР С ТАЗИ РОДА????????????????

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм