Заложената от ГЕРБ тол такса гарантира по-добри пътища

Автор:
Понеделник, 27 Февруари 2017 16:57
Инж. Атанас Ташков Инж. Атанас Ташков

В предизборната програма на ПП ГЕРБ е заложено да се въведе смесена система за плащане на пътищата - чрез електронна винетка за леки коли и тол такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили.

Освен по-справедлива, смесената система гарантира подобряване на пътната инфраструктура в страната. Това заяви на среща с граждани кандидатът за народен представител от листата на ПП ГЕРБ в град Пловдив инж. Атанас Ташков.

Той подчерта, че както в двете правителства на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов,така и при следващ управленски мандат изграждането и ремонтът на инфраструктурата отново ще са сред основните приоритети.

„В България има около 20 000 км. републикански пътища и още толкова общински. Това са 40 000 км пътища с многобройни съоръжения – мостове, тунели и т. н. Голяма част не са ремонтирани от построяването им, а основно правило в пътното строителство е, че поддържането на един пътен участък започва веднага след построяването му", каза Атанас Ташков, който е пътен инженер.

Според него е трудно обаче да се наваксва двайсетгодишен период, в който пътищата и съоръженията не са били поддържани по необходимия начин.

Инж. Ташков е убеден, че прилагането на смесената система за заплащане на пътищата е важна и за безопасността на движението.

„При въвеждането на тол такса Министерството на транспорта може да проведе политика за намаляване на тежкия пътен трафик и преминаването му към железопътния транспорт, чието обновление предстои да продължи и в следващия мандат на ГЕРБ", добави той.

Инж. Атанас Ташков подчерта, че преди управлението на ГЕРБ в България не е имало нито една завършена магистрала.

„От основните пътни трасета занапред остава изграждането на „Хемус" като инфраструктурна предпоставка за икономическото развитие на Северозападна България. „Същевременно продължава рехабилитацията на други важни пътни участъци и съоръжения", подчерта кандидатът за народен представител от ГЕРБ.

Като конкретен пример за Пловдивска област той посочи цялостното обновяване на тунелите в отсечката Асеновград – Чепеларе.

За да продължат инвестициите в пътната инфраструктура и нейната безопасност, на 26-ти март гласувайте с № 11 в интегралната бюлетина, призова кандидатът на ПП ГЕРБ за народен представител в листата на 16-ти МИР – Пловдив-град инж. Атанас Ташков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Койчо от Койнаре

    Ако крадяхте по-умерено досега да сте направили жп трасето Свиленград - Ст. Загора - Русе, с тунел и 3 интермодални терменала, та вместо турските тирове да ни рушат инфраструктурата, като ги натоварим на Свиленград, да закараме стаката до Будапеща (Русе - Будапеща по Дунав).
    Ама вие нали само гледате %, а др. Нинова цолажа на кожената бухалка, как тази държава с такива некадърни управници да просперира????

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм