Да спрем популизма и фалшивите новини!

Автор:
Вторник, 21 Февруари 2017 14:51
Да спрем популизма и фалшивите новини!

Евелина Апостолова е пета в листата на ГЕРБ – Пловдив област. Родена в Пловдив, омъжена, с една дъщеря. Завършила е стопанско управление, бизнес комуникации и връзки с обществеността.

Областен ръководител на ЖГЕРБ – Пловдив област, координатор „Институции и обучения“ в ГЕРБ-Пловдив област, ръководител отдел „Реклама и маркетинг“ към БНТ – Пловдив.

Тя е член на ПП ГЕРБ Пловдив област още от създаването на областната организацията.

Номинирана е за кандидат-депутат от структурата в община Стамболийски, на която е член.

- Госпожо Апостолова, от 2009 сте в ГЕРБ, но за първи път намирате място в листите? Защо точно сега?

- Опитът, който натрупах в ПП ГЕРБ и като лидер на ЖЕНИ ГЕРБ в Пловдив област през последните 2 години, ми дава право да приема с гордост номинацията направена от женската структура  в Стамболийски, и личната подкрепа, оказана ми от кмета на общината Георги Мараджиев.

След  многобройните срещи с хората в Пловдив област, мога да кажа, че познавам техните проблеми и мога да отговоря на високите очаквания, които ще се поставят пред мен.

- Как ще мотивирате избирателите в Пловдивски регион да гласуват за ГЕРБ?

- От разговорите ми с хората разбирам, че съвсем естествено, те, забързани в ежедневието, не винаги имат възможност да вникнат в процесите в политическия живот. За някои от тях остават настрана успехите на ПП ГЕРБ през изтеклия двугодишен мандат на второто правителство на Бойко Борисов, още по-малко пък имат време да се запознаят с програмата на партията за следващия мандат.

Моята амбиция е да направя по-достъпни за тях всички постижения на кабинета Борисов 2, за да може ние от ПП ГЕРБ да продължим да правим все по-добър, успешен и сигурен живота в България.

Увеличенията на заплати и пенсии са възможни, само ако има достатъчно средства за дълъг период от време, които гарантират ръст на икономиката – нещо, което направи правителството на Бойко Борисов.

В предизборната си програма ГЕРБ поема като ангажимент да повиши заплатите на учителите, военните, пенсиите и да има повече пари за социалната сфера. Това ще се случи единствено на базата на средствата, които правителството на Бойко Борисов е акумулирало. Позволяваме си да обещаваме тези неща, защото знаем, че можем да го направим.

Моята  основна мисия и цел е да убедя хората в Пловдив област, че най-логичният изход от тези избори, е политическа партия ГЕРБ да получи шанса да продължи добрите неща, които е започнала.

- Привилегия ли е петото място?

- Привилегия е да – това е една много висока оценка за мен като ръководител на Жени ГЕРБ в Пловдив област. Това е и признание за общинската структура в Стамболийски,  за кмета на общината Георги Мараджиев и за моята работа като лидер на Жени ГЕРБ в Пловдив област. Община Стамболийски дори в последните президентски избори показа, че може.

- Имате поглед върху проблемите в областната структура, мислите ли, че програмата на ПП ГЕРБ отговаря на очакванията на хората?

- Отговаря на очакванията на хората, особено по отношение на образованието – там проблемите не са тайна за никого.

Мисля, че хората одобряват всички анонси за бъдещи корекции в образованието. Дори като майки, когато се събираме, ние разговаряме точно за проблемите в образователната ни система, които в малките населени места имат своята специфика. Аз считам, че програмата на ГЕРБ  ще отговори на нуждите на хората в малките населени места – слети паралелки,  проблемът със закриването на училища, финансиране, защитени детски градини, дуалното образование, пряката връзка с бизнеса. Аз съм минала през всички етапи на образованието с моето дете и съм усетила слабите места на образователната ни система.

- Кое ще е най-голямото предизвикателство в тази предизборна кампания?

- Най-голямото предизвикателство изобщо за всички ще бъде да се справим с популизма. На малките партии е много лесно да обещават всичко, защото им е пределно ясно, че във или извън властта, няма да им се налага да изпълняват тези обещания.

Важно е да се справим и с така наречените фалшиви новини – това е залегнало и в моята кампания – разговорите очи в очи, разясняване на програмата на ПП ГЕРБ, на реалните неща, които ще се случат, базирани на всичко, което ГЕРБ е свършил досега.

Моето желание е хората да разберат колко е важно да се продължи всичко, започнато от ПП ГЕРБ.

В миналия мандат, заради изплащането на защитените депозити от КТБ, неустойките по Белене и всички други плащания,  се наложи социалната сфера и образованието да останат на по-заден план. Вие знаете във всяко семейство е така – първо трябва да се съберат средства, защото не може да се харчат с лека ръка пари, които после няма откъде да дойдат.

- Как ще довършите изречението Гласувайте за ГЕРБ, защото…

- Гласувайте за ГЕРБ, защото ГЕРБ винаги изпълнява обещанията си.

- Имате ли ангажименти и какви, които лично Вие поемате към избирателите от Пловдивски регион?

- Първо бих искала да върна доверието на хората към народния представител.

В предстоящите ми срещи се надявам, чена базата на програмата на ПП ГЕРБ, ще допълня впечатленията си кое е най-важно за хората и ако стана техен представител в следващото Народно събрание ще бъда информационен мост, чрез който техните желания, проблеми и виждания да стигат до тези, които могат да ги решат.

-  Ако станете депутат в кои парламентарни комисии считате, че ще сте най-полезна?

- Образование и медии.

В образованието имам опит и чрез многобройните си професионални контакти и като родител, а работата на медиите познавам отвътре.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм