С №17 избираме стабилност пред политическа криза!

Автор:
Сряда, 09 Ноември 2016 10:54
С №17 избираме стабилност пред политическа криза!

Депутатът от ГЕРБ Петър Петров: Да гласуваме с №17 за президент Цецка Цачева и да изберем стабилността пред политическа криза!

- Г-н Петров, как ще коментирате резултатите от първия тур на президентските избори? „Синята крепост“ Пловдив „червен“ град ли стана?

- Повечето пловдивчани са десни хора и демократи, които споделят европейските ценности. В това за пореден път лично се убедих в хода на изборната кампания. Срещнах се със стотици съграждани, които заявиха твърдата си подкрепа за кандидатите на ГЕРБ за президент Цецка Цацева и вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев.

Като анализирам резултатите след първия тур, мисля, че мнозина от нашите избиратели се довериха на социологическите проучвания и решиха, че щом се предвижда да водим с 5-6 пункта, ще дадат своя глас директно на балотажа. Затова тази седмица продължаваме много активно да работим сред нашите членове, симпатизанти и всички пловдивчани, за да постигнем пълна мобилизация за балотажа, висока избирателна активност и категорична победа за кандидатите на десницата.

- Защо са важни тези президентски избори?

- Всички трябва да са наясно, че над България надвисва голяма опасност пак да ни управляват БСП-ДПС. Вярвам, че хората не са забравили при какви условия тази коалиция само преди две години остави държавата – спрени европейски фондове, фалирали банки и общини, нищета във всички сектори на обществения живот. Бяхме се отдалечили от европейската цивилизация.

Да припомням ли, че единствената чуждестранна визита на Пламен Орешарски в качеството му на премиер беше във Виетнам, докато министър-председателят Бойко Борисов е добре приет от европейските и световни политици от най-висок ранг?

При управлението на БСП-ДПС бяха замразени много от пловдивските проекти и градът не спря да се развива единствено заради визионерската политика на кмета Иван Тотев.

Правителството на Бойко Борисов положи огромни усилия, за да върнем страната ни отново на европейския път – там, където е мястото ни. В момента България е в добро икономическо състояние, еврофондовете вървят. За магистралите да говоря ли - те са предпоставка за развитието на икономиката, а оттам и за по-високите доходи на гражданите.

Да кажа и конкретно за Пловдив – именно правителството на Бойко Борисов помогна финансово за изграждането на спортната зала, възстановяването на театъра, дава безрезервната си подкрепа за важните ни проекти. Това са все неща, които постигнахме благодарение на доброто управление на министър-председателя Бойко Борисова и на кмета на Пловдив Иван Тотев. Стабилността и държавната подкрепа ще гарантират амбициозните проекти за блестящото представяне на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г.

Не бива да допускаме олигархични кръгове да сложат ръка върху държавния резерв, който е в много добро състояние,  разграбване на средствата, заделени за строителство, смяна на ориентацията на държавата, за което заявки даде самият им  кандидат-президент Румен Радев. Под заплаха са нашата евроинтеграция и членството в НАТО.

- Но те заявиха, че няма подобна опасност…

- А вие вярвате ли им? Аз не съм наивник и не им вярвам, защото досегашният опит сочи друго. Издигнатият от инициативен комитет Румен Радев е новото прикритие на БСП. За да се застраховат при една евентуална загуба, господа социалистите отново се скриха зад познатата формула да лансират уж независим кандидат. Кой стои зад този инициативен комитет – бившите генерали от тайните служби, хора, които желаят пълно объркване на обществения ред , за да могат по-лесно да изпълняват пъклени цели и да източват държавния и обществен ресурс. А и нали кандидатът им за вицепрезидент Илиана Йотова публично предупреди „независимия“ генерал, че ако направи крачка в страни от линията на БСП, ще получи железен партиен юмрук?

- И БСП, и ДПС, които гарантираха пълната си подкрепа за Румен Радев, говорят, че е нужна промяна…

- Като преди две години ли? Да не забравяме, че след винаги, когато БСП беше на власт, оставяше след себе си фалирала държава и празна хазна.

Вярвам, че трезво мислещите хора са мнозинство и няма да се подлъжат по неизпълнимите популистки обещания, а ще оценят честността, която ГЕРБ налага като стил на управление. Ние не обещаваме неизпълними, а реално постижими неща. Благодарение на доброто управление държавният бюджет за 2017 г. е добре балансиран, като сред основните приоритети са образованието, здравеопазването и сигурността.

Всяка грешка във вътрешната и външната политика ще се отрази пагубно за години напред. Всички пловдивчани трябва да си дадат много ясна сметка пред каква угроза сме изправени и да подходят много отговорно към балотажа на президентските избори в неделя.

Само голямата избирателна активност може да предотврати опасността, надвиснала над обществото. Нужно е всеки да отдели само малко от своето време, за да отиде и даде своя глас за Цецка Цачева и Пламен Манушев, защото ако направим погрешния избор, нашите деца и внуци няма да ни простят.

- От кого очаквате подкрепа за кандидатите на ГЕРБ за балотажа?

- Очаквам подкрепата на всички граждани, които искат България да продължи да се развива като нормална европейска държава. Убеден съм, че Цецка Цачева ще е добър и разумен президент, а вицеадмирал Пламен Манушев ще допълва политиката й със своята военна експертиза.

Призовавам всички пловдивчани, които милеят за родния град и България, да излязат в неделя и да гласуват с №17 в бюлетината!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • Али Баба

  Трагедия е това интервю! Вместо да агитира то отблъсква!

 • г-жа Бандерова

  Г-н Петров е харизматично неустоим!Хвала!

 • Слай

  Абе чудя се, Дедев, Петьо Петров и тем подобни, нарочно ли ги пускат от герб за да отблъскват хората?

 • ali

  Celta na intervuto ne e da agitira ako pitash men, a prosto da nakara horata da se zamislqt koe e po - dobre. I otgovoryt na tova e GERB !

 • читател

  До изборите ГЕРБ трябва да приемат трите точки от референдума в НС, включително намаляване субсидията на 1лв - това удря основно червените и дребните партии, мажоритарните избори - наливат на ГЕРБ още /стига да са си направили извода от недоразумението с номинацията на баба Цецка/ и тогава шансът червените хлебарки за загубят на балотажа се вдига мощно!
  http://images.webcafe.bg/2016/11/07/543563/618x436.jpg Само по този начин има възможност да се изтрие червената боя от картата.

 • Георги

  Няма как да не ме зарадва еволюцията на "читател".
  А за горното интервю мога да кажа само хубаво или нищо. Така е прието човек да се изказва за онези, които никога вече (надявам се) няма да го представляват в Народното събрание на Република България.

 • читател

  отговори на: Георги

  Георги, няма еволюция в мнението ми. Изказах се отрицателно още в първите минути след абсурдната номинация на баба Цецка /там ББ изказа доста странната фраза към М Николов, секунди преди бомбата с баба Цецка - "Митко трепериш ли?" Митко Николов няма за какво да трепери, защото и без ГЕРБ ще е кмет на Бургас, а виж с абсурда баба Цецка целият ГЕРБ и най-вече ББ трепери/. Референдум иницииран от учиндолския тату чалгаджия / и както се говори пореден висш масон/ не приемам, но след като е факт - трябва да се чуят и то преди избора в неделя гласувалите.
  Апропо с референдума на учиндолския чалгаджия ГЕРБ направиха още една грешка: беше блокиран референдума на Марешки, а той трябваше да бъде обединен с този на учиндолския чалгаджия и така пакетирани, да бъдат направени отделно от изборите - резултатите щяха да бъдат жалки, може би заради Марешки щеше да има известна активност.
  Но това са минали неща, трябва са се гледа към бъдещето и най-вече да не бъдат допуснати червените хлебарки в управлението.

 • :D

  Облъчва ни с тъпотрони. Но както Тиквата беше казала "Аз съм тъп и вие сте тъпи, затова се разбираме"! Основното за Цецка беше, че щяла да бъде първата жена президент както първата жена председателка на ООН Кристалина и първата жена президент на щатите Клинтън. И трите ги видяхме как се представиха, сега се очаква Цецка да загуби по нейния изборен кодекс

 • Фифи

  Ха ха ха- Бай Ганьо!

 • Чукча

  Читанката е Тръмпа на сайта!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм