Стефан Дедев: Гласувайте за децата си, пловдивчани!

Автор:
Вторник, 08 Ноември 2016 11:43
Стефан Дедев: Гласувайте за децата си, пловдивчани!

Стефан Дедев е трети мандат народен представител от ПП ГЕРБ от 16-ти многомандатен избирателен район Пловдив-град. Той е член на Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, както и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
- Защо на първия тур на президентските избори пловдивчани дадоха преднина на червен кандидат, което не се е случвало в демократичната история на града?

- На първия тур голяма част от избирателите гласуваха по-скоро емоционално. Вотът беше разпилян от многото кандидати за президент. Резултатите показват, че в Пловдив има и над 800 гласа за Митьо Пищова. Чуха се много популистки и дори маркетингови послания.

- И какво следва?

- Мъдрите пловдивчани трябва да се мобилизират и да излязат да гласуват на балотажа за бъдещето си в европейското семейство, а не да избират друга ориентация, която ще ни върне 20 години назад и задкулисните кръгове на Пеевски, Доган. Гласувайки за Радев, отиваме в тази посока. Те нямат друг шанс, освен да направят проект като този с Орешарски. На втория тур пловдивчани трябва да направят един разумен избор, мъдър избор. Пловдивчани трябва да разберат, че ако се доверят на Румен Радев, ще вървим в коридора на БСП, на ДПС, от което следва диктатът на олигархични кръгове. Подобен избор ще ни изпрати в непредвидима нестабилност.

- Защо трябва да бъдат убеждавани пловдивчани, не виждат ли хубавите неща, които се случват?

- Хубавите неща се виждат. Те са възможни, както с усилията на местната власт, така и с помощта на държавата. При избор на Радев ни очакват всички негативни последици от управлението на тройната коалиция – ново безвремие. Пловдивчани трябва да подкрепят стабилността. Не става въпрос за Цецка Цачева или Румен Радев, а за стабилността на държавата.

- За тези резултати на ГЕРБ къде е проблемът – в кампанията, или в кандидата?

- Не, проблемът не е в кандидата. Познавайки госпожа Цачева, мога да кажа, че тя е един отличен професионалист . Тя е отличен юрист, законотворец, много е навътре с държавните дела – като знания, технология. Тя ще бъде един прекрасен президент.
Популистките послания също изиграха решаваща роля. До такива прибягваше и щабът на Румен Радев – заплати, пенсии, социални придобивки, сякаш гласуваме за премиер. Това трябва да бъде разобличено и да се покажат откровените лъжи в кампанията му. Избираме президент, който трябва да има ясна визия за външната политика на страната, да има роля в гарантиране сигурността на държавата. Социалната политика е приоритет на правителството. Хората се хванаха на пазарни, маркетингови послания, без да отчитат каква точно е ролята на президента.

- Какво трябва да стане ясно между двата тура?

- Първо, трябва да стане ясно, че посланията на генерал Радев са насочени към изпълнителната власт, а не към президентската институция. Хората лесно ще разберат това, ако слушат внимателно и загърбят емоциите си. И второ, кандидатите трябва ясно да кажат какви ще бъдат отношенията ни с Европейския съюз и НАТО. Защото това са страховете на повечето българи – да отидем в една друга орбита, за която не сме гласували. А ние сме гласували да бъдем в ЕС и НАТО и да сме част от семейството на проспериращите държави.

- Откъде очаквате подкрепа на втори тур?

- В Пловдив се обръщаме към всички пловдивчани, които могат да взимат разумни решения. И преди всичко към тези с дясноцентриско мислене. Няма да отгвърлим и левия избирател, който иска стабилност с избора на госпожа Цачева. Продължаваме кампанията след анализа, който сме изготвили. Знаем и силните, и слабите си страни.

- Не е ли проблем разединението на Реформаторския блок, откъдето очаквате подкрепа?

- Важното е, че голямата част от партиите в блока подкрепиха кандидата на ГЕРБ за втори тур.

- Вярвате, че е възможен обрат на втори тур?

- Вярвам в това, имаме възможностите да го направим. Другото ще означава нов кабинет от типа „Орешарски", чието управление не беше прието от западните ни съюзници, от ЕС. Последиците от този експеримент всички ги изпитахме на гърба си. Посланието е : Пловдивчани, гласувайте разумно!Гласувайте за децата си.

- Очаквате ли висока избирателна активност и на втори тур?

- Иска ми се да е висока. Хората трябва да разберат, че залогът е много голям – ориентацията на България. Ако не им е безразлична съдбата на България и на Пловдив, трябва да поемат отговорност с гласа си. Да излязат и да подкрепят дясноцентриския кандидат за президент Цецка Цачева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • Георги

  Много интересно. Същото интервю е публикувано и в сайта на вестник "Марица". Там вече има 19 коментара с над 190 положителни отзива по тях, но за съжаление на Дедев, нито един коментар не е в негова (и на партията му) полза. Тук все още не виждам нито един коментар, но не се съмнявам какви ще бъдат мненията. Въобще, напъните на ГЕРБ да се размахва името на Румен Радев, като бостанско плашило между двата тура на президентските избори, прилича много на плаката от детството СДС през 1991 година. Някои от нас все още помнят прословутата карта на България осеяна с черепи. Резултатът от всичко това беше плачевен, както ще стане и сега.

 • Иванчо

  Благодарим Ви,Чичо Дядко!Чичковци,не ме затривайте!

 • баба Гоца

  Тони, пусни баба мненията на ората. Не е убаво така с тая цензура, навремето беше момче-демократче. Що бе, баба, от кво толкова се притесняваш. Кото и да правиш Генерала ще отвее моята приятелка Цуцка към пенсионерският клуб.

 • Попов

  Скрии се бе свиня

 • Червен картон

  И същите тези герберасти продължават да плашат народа с КОМУНИСТИ-те, въпреки , че всички са техни КОПЕЛЕТА, безродни и неблагодарни!

 • Иванчо

  Благодарско,мили чичковци!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм