Крим е руски, но в Русия е по-лошо от лагер

Автор:
Вторник, 27 Септември 2016 08:13
Крим е руски, но в Русия е по-лошо от лагер

Днешна Русия не е място за живеене, там е страшно, дори по-страшно от лагерите... Но Крим е любовта на сърцето ми, от Крим е единствената любов в живота ми - моята съпруга, Крим е руски.

Украйна трябваше да го върне на Русия и тогава нямаше да има проблем, каза руският американец, както сам се определи в Пловдив, Юз Алешковски снощи на премиера на две нови негови книги на български.

А по-рано днес разказа и за Бродски, другия велик руски емигрант в Америка - вижте Още по темата.

Публиката, поне половината отчаяни русофили /в смисъл на вся власт Советам/, се поизнерви на откровенията на сатирика, който според самия Бродски, е от величината на Гогол, Платонов и Зошченко.

България е близка до мен, ако в Америка политиката, икономиката, социалният и нравствен живот, недай Боже, се видоизменят коренно, тук ще поискам политическо убежище, плъзна местните си почитатели знаменитият автор на Товарищ Сталин.

После обяви, че руснаците могат да бъдат по-лесно превзети от самите българи.

Политиката е хлъзгава работа, както с руска помощ сте надделяли над турците, така турци и българи сега могат да надделеят над русите, разви една от сатиричните си фантасмагории Юз Алешковски. А кой знае къде, кога и как свършват фантасмагориите на писатели от неговия ранг...

Последният пирон на Алешковски бе срещу паметника на Калашников в Москва.

Да правиш паметник на създател на оръжия е неприемливо, меко казано.

Все едно Франция да вдигне паметник на Гилотен!

Тук крайно изнервен русофил се намеси, като обяви, че Франция е кръстила гилотината на Гилотен.

Това все пак е паметник неръкотворен, пошегува се Алешковски, което пък нататарчи домакинката му в Пловдив Божана Апостолова.

Издателката се изцепи с типичен дрезгав алт, че що американците правят розови детски автомати, които нейната внучка - на 7 години, да гледа. Така ли възпитават?

Ако можех да стана мениджър на оръжейна фабрика, веднага бих сменил производството й с дамски чорапогащи, отвърна големият руски сатирик.

И подчерта, че Америка е страната на демокрацията - там не те питат откъде си, какъв език говориш; американец си, стига да спазваш законите, да не си нелегален или углавен престъпник - ти си равен с всички.

Ако това се промени, ще поискам политическо убежище в България, заключи Юз Алешковски - живата руска писателска легенда на ХХ век.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм