Османската империя е стигала Австрия

Автор:
Петък, 12 Август 2016 08:21
Османската империя е стигала Австрия

Ако Европа върне всички нелегални бежанци, тя ще ги прати у нас

Вярвам на това, което са направили колегите в МВР. Това каза премиерът Бойко Борисов по казуса с турския бизнесмен Абдулла Бююк, който беше върнат в Турция въпреки решението на съда, обявило се против екстрадицията му. Бююк беше съпроводен до границата от полицейски кордон, а повод за връщането му стана изтекъл документ за пребиваване у нас.

Според премиера връщането на Бююк е законно, а причина са липса на документи за пребиваване у нас.

Борисов направи паралел с връщането на заподозрения във финансиране на мрежата на Фетхуллах Гюлен турски бизнесмен Бююк със заплахата от бежанския поток. Изправени сме пред огромна криза Турция – ЕС, каза той.

Всеки ден си отправят най-тежки закани. Само, че историята показва, че обикновено Османската империя отива до Австрия! Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България, продължи премиерът.

Ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. Ако трябва на всичките да ни вземат главите, но емигрантската вълна не трябва да бъде допусната в България, подчерта Борисов.

Ние се фиксираме в един от 25 случая, допълни той. Възложил съм проверка на г-жа Бъчварова, ще се види къде има пропуски, ако трябва – ще се накажат, ще се уволнят. Моите притеснения са къде ще останат емигрантите накрая.

В Германия вече казаха – нелегалните ще бъдат върнати в мястото, откъдето са минали. Това нито е Австрия, нито Словения, нито Сърбия. Това е България – каза премиерът.

Голямата цел, която трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа. Ако Турция бъде обявена за несигурна държава, България става пъпвата сигурна по мигрантския път. Това означава 400-500 хиляди да бъдат върнати от Европа в България като първа сигурна страна!

От едната ни страна е Крим, от другата – Турция, заключи премиерът относно казуса Бююк.

В гърба ни Сърбия и Русия правят учения, а от юг е Гърция, която е в тежко състояние.

Борисов прибави, че сигналите, които сме получавали от Турция, са за още много граждани.

Какво значи изказване – „Ще залеем Европа с бежанци!", при положение, че Европа е заградена отвсякъде? – попита Борисов. – Това значи „Ще залеем България!". Те няма как да залеят Австрия, няма откъде – обясни той.

България и Гърция са изправени пред огромен проблем, каза в заключение по темата Борисов. Споделих го и с колегата Ципрас. 

Ако трябва на всички да ни вземат главите, но не трябва да допуснем емигрантска вълна у нас, заключи Бойко Борисов.

Какво още каза премиерът - в Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм