Бойко: Какъв обединител е Трайчо? Или Гроздан?

Автор:
Петък, 22 Юли 2016 08:41
Бойко: Какъв обединител е Трайчо? Или Гроздан?

Какъв обединител на нацията е Трайчо Трайков? Или Гроздан Караджов?

Това попита риторично по Нова телевизия премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предстоящите президентски избори.

Той посочи, че ключовата дума за кандидата на ГЕРБ ще е обединител. Образованието, титлите, не са от таковат значение, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ може да преосмисли кандидата си за президент предвид тежката ситуация в света.

Премиерът се пошегува с пируетите на Радан Кънев, който бил изкрючително разумен и интелигентен, когато си говорят не пред медиите и ставал друг пред камерите и микрофоните.

Шефът на ДКЕВР е от ДСБ, зам.-министър на енергетиката – от ДСБ. Една дума не казват за задълженията ни в сектора. Една дума за плащанията за реактора в Белене. Ами излез и защити, защо мълчиш? Защото е опасно!

Така премиерът Бойко Борисов атакува Радан Кънев, който дума не обелва за хората на ДСБ в енергетиката, а се яде само със здравния министър Петър Москов.

Когато си говорим с Радан не пред медиите, той е изключително разумен и интелигентен човек. Когато са медиите – е друг.

Президентът може само да върне са месец един закон в парламента. Нищо друго. Гарантът на ЕС и НАТО са първо, партиите в парламента, и после – правителството.

Президентът в сегашната ситуация трябва да е обединител! Трябва да балансира между партиите, изпълнителната власт и да консолидира. Така Борисов очерта профила на кандидата за президент на ГЕРБ.

Важното е да бъде приет от всички, когято бъде избран, а не образованието му и титлите, добави той.

Много е силно човек да си препише каквато и да е титла, така че не бих си позволил аз да се определям като обединител.

Борисов разкри и ходовете на Кънев в парламента. Лидерът на ДСБ искал от Борисов да отиде в парламента, където Плевнелиев да се отрече, че е кандидат на ГЕРБ и тогава да бъде издигнат като общ кандидат. Представяте ли си какви глупоси!

Трайчо Трайков обединител на нацията! Или Гроздан Караджов! – това са абсудни кандидати, отсече Бойко Борисов.

Президентските избори са ми последна грижа. Дотогава ще ни се налага да решаваме изключително тежки казуси, свързани с напрежението в света и около нас, каза още премиерът.

Но те ще са нашият вот на доверие или недоверие. Аз ще изтегля ГЕРБ от управлението, ако загубим президентския вот, повтори той позицията си.

Загубата би означавала, че ще има нова политическа сила, коялиция. Ако сме успели, ще направим още по-добър кабинет със смяна на министри, ако трябва. Ако не – ще се изтеглим.

Трябва да се мисли и кога точно ще са парламентарните избори, като се има предвид, че януари 2018-та България ще председателства ЕС, прибави Борисов и не изключи предсрочни парламентарни избори.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Най-вероятно РБ няма да издига свой кандидат, а всички адекватни сили център дясно ще се обединят около общ кандидат. ББ пусна информация, че с Ненчев вече се водят подобни разговори. Интересно е дали патриотите ще се явят самостоятелно... Ако и те проявят мъдрост и се обединят около кандидата на ГЕРБ - М. Николов ще спечели още на първи тур.

 • 777

  Изключително положително, компетентно и балансирано представяне на Борисов по телевизията. ТОЙ Е - ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РБ. Да се чете Република България, а не Реформаторски блок.Макар, че й той трябва да застане зад кандидатурата на сегашния премиер за президент...Дано узреят зелените кратуни на Радан и вся отсталная с....ч.

 • г-жа Бандерова

  Ген.Борисов,Вие дължите на целокупния български народ поемането и на президентските пълномощия!Хвала!

 • Ей тъй

  Ама, не бива толкоз да се натоварва генерал-доктора. Ще му се скъЦне некоя жила. Пък нали е Дедо, на малък Бойко.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм