Борисов: Паси ми е много малък да го коментирам

Автор:
Петък, 22 Юли 2016 08:21
Борисов: Паси ми е много малък да го коментирам

Нищо, което да успокои света в близко бъдеще и дори в средносрочен план, не виждам.

Това каза премиерът Бойко Борисов по нова телевизия тази сутрин.

Той посочи, че отношенията на ЕС с Турция са вече само декларативни, а България е заобиколена от страни, тресящи се от конликти.

Борисов подкрепи твърдението си със ситуацията в Крим и Украйна, извънредното положение в Турция, финансовата криза в Гърция, политическата - в Македония.

Няма разумен политик, който да подкрепи военен преврат. По темата Турция обаче трябва да сме много внимателни, защото по-близко от това няма. Стотици хиляди изселници живеят там, у нас пък мюсюлмани, каза Борисов.

В 4 часа в нощта на опита за преврат първи оповестихме позицията си и казахме да се внимава с ескалацията на насилието след преврата. Спомняте си какво се случи в Афганистан – с техния президент, удушиха го. Саддам Хюсеин в Ирак го обесиха. В Либия Муамар Кадафи го застреляха. Давам примери с държави, с чиито лидери общуваше целият свят, изброи Борисов съдбата на диктаторите в мюсюлманския свят.

Всички в ЕС са разтревожени, но ние сме външна граница, трябва да запазим баланс. Турският посланик ми обясни, че в религиозните училища се преподава по начин, който застрашава държавата. Затова са уволненията на учители. Но ние трябва да бъдем по-внимателни, защото трябва не само да запазим комуникацията с Анкара, но и ангажимента на Турция към бежанците.

Извънредното положение там е тежко за противниците на Ердоган, но нас ни интересува границата. Около 150-200 бежанци залавяме във вътрешността на страната.

Вчера с армията и МВР предислоцирахме сили там, където нямаме ограда. Защото оттам има движение, оттам минават. За съжаление, нищо от ангажиментите на Анкара с ЕС не се изпълняват. Най-важното беше да се промени антитерористичният им закон. Нищо не е направено. И нищо добро не ни очаква.

Вече отношенията на Турция с ЕС са декларативни, каза премиерът. Няма нищо, което да ни кара да бъдем по-ведри. Има тревога в Европа и аз я споделям напълно. Конфликтът в Крим най-малко не е отшумял, там също гинат хора. Гърция е във финансово-икономическа криза, Македония дори дата за избори не може да си определи. От Турция няма реакция, че изпращаме армия по границата, защото при този срив на икономиката им.

Соломон Паси ми е много малък да го коментирам. Така отговори Бойко Борисов на въпроса как ще коментира репликата на натовец №1 у нас, че премиерът се виждал като шеф на яхтклуб в Черно море. Аз искам нефт и газ, търговски кораби и туристи, кой не го иска, попита реторично Борисов.

Отново руски самолети започнаха да приближават през Черно море границата ни, разкри премиерът. Все по-тревожно става в нашето море, добави той.

Искам колкото се може по-малко пари да даваме за въоръжение. Един патрон за хеликоптер ни е 140 лева, каза премиерът в задочен спор с Паси.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Синът на еврейчестия се помак Соломон Паси /определение на др. К. Чакъров/ е станал младо червено боклуче.

    Синът на бившия външен министър в кабинета "Сакскобургготски" Соломон Паси - Исак Паси е станал член на БСП. Това става ясно от негово интервю пред "Дума". 22-годишният младеж, който носи името на дядо си, известния философ проф. Исак Паси, е студент по "Национална сигурност" в УНИБИТ и преди дни е подал заявление за членство в район "Сердика" на столичната организация на БСП.

    Паси взимай флага на НАТО и на Бузлуджа с партизаните.

  • г-жа Бандерова

    Пуси ми е много малък?Жалко!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм