Пеевски си отиде. Не слушам Радан, обаждам му се

Автор:
Понеделник, 18 Април 2016 18:53
Пеевски си отиде. Не слушам Радан, обаждам му се

Без оставки на министри. Чавдар Николов може да ме рисува с коса. Пеевски се маха. Местан не се е крил в турското посолство, вярвам му. Дянков да ми пише оценка?!? С Томи се забавлявахме за президент

Всеки, който се опита да пипа в държавните пари, ще бъде санкциониран и наказан. Това, което ставаше през последните 20 години, не може да става сега.

Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването Лице в лице по бТВ тази вечер.

Предупредих първо нашите, защото трябва да даваме пример, обясни той размахания пръст по време на неделното съвещание с актива на ГЕРБ в НДК.

Видяхте, че пощада няма – с това, което се случи в ДАИ. Влязохме да проверим всеки един сигнал. Много от сигналите дойдоха от потърпевши хора, каза още той.

Сигналите са идвали в службите – ДАНС, БОП, прокуратура, полиция.

Всяка служба работи в синхрон, докато преди това всяка беше сама за себе си – митници, данъчни, и нямаше резултати.

Първите големи резултати са огромните пари, които дойдоха в бюджета от борбата с контрабандата. Само за пенсионерите на всеки Великден и на всяка Коледа раздаваме по 50 милиона. Кое правителство си го е позволявало, попита риторично Борисов.

Тези пари вместо да отидат в черния или сив сектор, отиват в социални дейности при нас, добави той.

Министрите са лицето

Ивайло Московски помага да бъде задържана тази група в ДАИ, защити премиерът транспортния си министър. Разбира се, че той е част от разкриването на тази група.

Ето днес има повдигнато обвинение за злоупотреби във военно министерство, продължи премиерът.

Нека мине производството, ние сме убедени, че това, което министър Москов е направил с ваксините, не беше в ущърб на държавата, коментира Борисов темата за турските ваксини.

На въпрос защо толкова стои зад Москов, премиерът отговори – защото неговите хора го предадоха. Не знам някой по-кадърен здравен министър да е имало и да се е опитвал да прави реформа, заключи той.

В предишния мандат 4 министри сменихме. Сега поевтиняха лекарствата, каза Борисов.

Министрите са лицето на ведомствата си. Имам им доверие, докато не ме разочароват.

За Радан Кънев

Каква опозиция е ДСБ? Те си оставиха всички хора във властта и казаха – Борисов ако иска да ги маха. Защо да ги махам, като са качествени хора, попита реторично премиерът.

Как ще са част от Реформаторския блок и в същото време ще са в опозиция, контрира той тезите на Радан Кънев.

Не ми е интересно какво казва Кънев. Аз винаги съм гледал само моята си партия, моята си работа.

Министърът на енергетиката 2-3 часа работехме завчера, а той е техен избор /Теменужка Петкова – б.р./. И там много неща се направиха.

Аз не го слушам изобщо Радан Кънев. Когато искам да го чуя, се обаждам и го чувам. Но не ме интересува тук и там какво казал.

Румен Порожанов, шеф на фонд Земеделие, си остава до изчерпване на прокурорската проверка, стана ясно още от думите на Борисов. Прокуратурата е тази, която установява има ли нарушения и повдига обвинение.

Той свърза в атаката срещу управлението малките политически партии, за които това бил единственият им начин да блеснат. Чрез тях действали именно контрабандистите, които търпят огромни загуби.

Те самите няма да излязат да кажат – правим протест, защото някой спира контрабандата в захарните изделия или картела в горивата. Те ползват малките партии, обясни схемата на протестите премиерът.

За свинските опашки

Чавдар Николов ще почне и с коса да ме рисува, пошегува се Борисов по темата карикатуриста на свинските опашки. Днес прочетох, че подписал договор за 4700 лева, ако е вярно, значи взема повече пари от мен. Значи добро съм му направил, засмя се премиерът.

Цялата работа се изроди, че аз съм вожд на всичките тези /Динковци – б.р./. Иначе на литературен език свински опашки се наричат пластмасови връзки, каза Борисов.

Всеки ден армия и полиция задържат по 50-60 души в тежка планинска местност. Справят се, работят прекрасно, прибави още премиерът.

Дори в комунистическата държава успяваха някои да преминат границата, макар тя да беше опасана с мрежи с ток на 7 километра навътре, каза Борисов. Сега загражденията са само на определени места. Границата ни с Турция и Гърция е повече от 1000 км. Наситихме я сега с още 300 души.

За Плевнелиев и плана за дестабилизация

Не съм чел къде е казал, че няма план за дестабилизация. Ние получаваме еднаква информация – моят анализ е такъв, неговият друг, каза премиерът Борисов.

Сега, когато Македония, подкрепена от Вишеградската четворка, Хърватия и Словения, затвори границата, изведнъж там пак започнаха протести срещу президента им. Борисов е убеден, че това е план за дестабилизация на региона.

Години наред в България не е позволявано да търсим нефт и газ в морето. Сега отиват три компании на „Хан Аспарух". 220 хиляди евро на ден е таксата, която австрийци и испанци ще плащат на кораба. Защото това е бизнес за 5 милиарда годишно.

Заслужава си този риск, който поемам. Ако се открие газ, поколения българи ще бъдат щастливи, каза премиерът.

Помните ли какво каза Путин на Ердоган в Анкара? Каза – България ще загуби всичко!

Интересите, които нарушаваме, са огромни, заключи Борисов.

Но вземаме решения за десетилетия, които ще променят профила на България.

Руснаците знаят, че работя за българския интерес, а той е да добиваме газ, икономиката да расте. Правим огромни усилия за два пъти повече туристи да пращат у нас.

Ние не работим срещу Русия. Ако искат газ – техният е добре дошъл. Но ние ще имаме и собствен.

За ДПС и ДОСТ

И българските турци както всяка българска партия, се карат и се цепят. Това е съдбата и на СДС, и на НДСВ, и на БСП. Само ГЕРБ не е засегнат.

Да обръщам внимание на такива дреболии /свалена ли му е охраната на Местан за 1-2 часа – б.р./ - това не е никаква драма.

За подкрепата от страна на официална Турция за ДОСТ, Борисов коментира с въпрос – ние не бяхме ли подкрепени от ЕНП /Европейската народна партия – б.р./.

Пеевски си отиде. Пеевски напуска страната. Скоро няма да е дъвка за никой, затвори темата с ДПС депутата Борисов. Истински се забавлявам какво говорят и какво ще говорят.

Гърция още юни ще влезе във финансова спирала. 2014-2015-2016 съм говорил отдавна, че ще изплащаме държавни дългове с нови. Откъде да ги вземем парите? – попита Борисов задочно критика си Пламен Орешарски.

Той вдигаше дефицита, ние не, отсече премиерът. Дългът е толкова нисък, че в никаква спирала не влизаме, категоричен е той.

В предишния мандат свалихме дефицита на 0,48%. Ако сега го направим, трябва от всички министерства да съберем 1,8 млрд. Тогава ще кажат – Борисов спира потреблението.

За Дянков

Дянков на мен да ми пише оценка! Шегувате ли се? – попита Борисов в отговор на въпрос как оценявал оценката на бившия си финансов министър среден 3 за управлението на кабинета Борисов 2.

Личната ми оценка е към 4,50.

За МВР

Цветанов е един мотор в партийната работа на ГЕРБ, който се справя прекрасно. Неговата работа е да се занимава с партията и парламентарната група. Той е всеки ден по страната, по събрания.

Г-жа Бъчварова се справя прекрасно с функцията си на координатор и като министър. Аз съм против Пожарната да става агенция, а да си остане в МВР. Има спорни неща. Второто е академията на МВР.

Говорих с нея, две неща ще се променят в закона. Ще опитам да я убедя за тези две неща.
Преди една година водихме разговор – докога МВР в края на всяка година ще казва – няма пари, дайте повече. И тези пари да отиват само за заплати. А не за техника.

За президентските избори

С Росен Плевнелиев работех прекрасно като министър и фантастично като президент. Искам да си изкара мандата в комфорт, спокойствие.

Той е много добър президент, продължавам да го имам за голям приятел и очаквам и занапред да остане много близък до нас.

Аз се забавлявах с Томи /Томислав Дончев - б.р./. Представи си, че те издигнем за президент, каза му. Един месец всички структури на ГЕРБ ще работят за теб. И какво ще кажеш в нощта като спечелиш?

И той почна: първо, че се разграничавам от ГЕРБ, второ, че съм независим президент и т.н.

Така че юни-юли ще кажем кой ни е кандидатът.

Не съм казвал, че ГЕРБ ще подкрепя кандидат на друга партия, заключи Бойко Борисов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • г-жа Бандерова

  Генерал -лойтенант Доктор Борисов е строг,но...справедлив!Хвала!

 • лъжливото овчарче

  Д-р Антон Баев е много прецизен стенограф! Даже откровените глупости д-р на Борисов, превръща в сериозно четиво!!!

 • читател

  4700 лв заплата на месец за драсканиците на дебелото червено прасе Чавдар Николов. Ако е истина г-н Щепсел трябва да ги плаща от собствената си заплата, а не да товари собствениците на НОВА с безумен разход да идиотщини... Иначе ще даде накъсо...

 • Ехо

  ""Пеевски си отиде. Пеевски напуска страната. Скоро няма да е дъвка за никой", затвори темата с ДПС депутата Борисов. Истински се забавлявам какво говорят и какво ще говорят."
  Те и братя Галеви си напуснаха страната и Меджедиева и други хорица. Ние стоим и си гледаме легитимацията на престъпленията от най-високо ниво.

 • anonimen

  Днес е 19 априлий...беше ни обещано,че на тази светла дата ще добиваме и продаваме газ от българско находище.И ще постигнем мечтаната енергийна независимост.Сега чакаме господина Статева с нова хвалебствена статия за геният Му.Или с остра сатирична статия за поредната Му тъпотия.Но както ми се чини г-на Статева ще мълчи като наакано дете,както обича да се изразява по други поводи,далеч по-незначителни.

 • читател

  отговори на: anonimen

  anonimen ти май си анонимен алкохолик, който рано сутринта и барнал бутилката. Малоумник, тепърва започват сондажите за търсене на газ и нефт. Най-рано до две, три години ако има газ и нефт ще почне промишлен добив.

 • читател

  отговори на: anonimen

  anonimen алкохолик заспа ли вече? Ето ти текст, за да четеш и се ограмотяваш.

  Местният добив е гаранция за диверсификация, енергийна сигурност и независимост. Днес представяме първия сондажен кораб, който ще работи в територията на дълбоко Черно море у нас. Корабът Noblе Globetrotter II е от последно поколение, предоставя модерни сондажни технологии и най-вече е с изключително висока степен на безопасност. Компанията вече заплати бонус в размер на 80 млн. лева. в държавния бюджет, до края на 2015 г. е инвестирала близо 184 млн. лева. и заплаща ежегодно „такса площ“ в размер на 1,138 млн. лева, като за 5 години средствата възлизат на повече от 5,7 млн. лева. Данните от сеизмичните изследвания са обнадеждаващи и ще бъдат обследвани две геоложки структури, от които се очаква да бъдат открити нефт, природен газ и кондензат. До края на тази година ще имаме реални резултати от първия търсещ сондаж.
  С местния добив, доставки от Южния газов коридор, от терминала за втечнен природен газ от Александропулис, от Русия – България ще има достъп до повече от три различни източника на природен газ, каквито са и препоръките на ЕК. А битовите и индустриалните потребители у нас ще получават енергийния ресурс на цена с 30-35% по-ниска, тъй като няма да се добавят таксите за пренос.


  И малко снимки да видиш...https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/13015686_1797123340515728_180443536083921521_n.jpg?oh=ad5c84e45174c1e85d67c8a78ac66fdd&oe=5771DBFC https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/13043477_1797123397182389_2306161380508754193_n.jpg?oh=ef75add42c6b2f55d8f90dee771db2c1&oe=577CFC30

 • Пловдивчанин

  "Читатетел", анонимен не е алкохолик, а плъх, който първи е скочил от кораба и сега се дави в газ!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм