ВМРО готово с кандидат-кмет и съветническа листа

Автор:
Понеделник, 22 Август 2011 12:51

Хер Гьобелс е жив в Община Пловдив, най-важният ресор е Министерството на пропагандата

plovdiv-online 

Стефан Послийски е областен председател на ВМРО-БНД Пловдив, член на партията от 16 години, експерт по европроекти. С г-н Послийски разговаряме за изтичащия мандат, за перспективите пред Пловдив, за това има ли вътрешна битка във ВМРО, и предстоящите избори

Image- Г-н Послийски, приключиха ли номинациите за кмет и общински съветници във ВМРО и какви са резултатите?

- Да, приключиха и ще бъдат обявени на 23 август!

- Оспорвани ли бяха?

- Не, основните предложения в партийните ни структури, бяха насочени, върху хора, които имат реални постижения в живота и в професиите си и са помагали на Пловдив безкористно и без това да се тръби постоянно.

Най-важното изискване на нашите членове е да действаме без много да говорим, давайки на пловдивчани излишни и безстойностни обещания.

- В петък внесохте документите на ВМРО - Българско национално движение в Общинската избирателна комисия, втори след ГЕРБ, виждате ли някаква символика в това?

- Не, никаква.

Това си бе чисто техническа работа, която трябваше да свършим, всичко друго е ПР - емоциите и сантиментите ще оставим за 23 октомври вечерта.

- Как, според вас, ще се развие предстоящата предизборна кампания?

- Ако някой си мисли, че предизборната кампания започва сега, дълбоко се заблуждава.

Поне от година, тя върви усилено в нашия град.

За някой районни и заместник-кметове, общински съветници и кмета, ПР-а се е превърнал в начин на управление, въобще Хер Гьобелс е жив.

Най-важният ресор в Община Пловдив е Министерството на пропагандата.

Много пъти съм казвал, че политиците в Пловдив, могат да печелят избори, но не могат да управляват.

Дори през последните години се стигна до там, че изкуствено си повдигат теми, с цел ПР.

Схемата е елементарна, но действа - изваждат се едни и същи предизборни програми, които са двадесетгодишни, избърсва се праха, актуализират се датите и имената, подбират се посредствени хора (за да са послушни, а ако имат тъмно минало или настояще, още по-добре), обличат ги като зрелостници на бал, махат им на Фотошоп пъпките, карат ги да наизустят десет общи лафа и да си предадат сериозна поза, включват 50 активни форумни федаини да се врежат във всеки един опонент, пускат нещо невероятно, като че ще построят космодрум, публикуват го 50 пъти в медиите и то вече е истина, правят три концерта с актуалните "звезди", изкарват срещу 1000 лева и някои позабравен интелектуалец да ги подкрепи, че да не изпростее кампанията и откриват сезона на кебапчетата, кюфтетата, бирата и петдесетолевките.

Желаещи винаги има или по-точно циганските махали са винаги насреща.

Може да ви прозвучи като черна комедия, но за съжаление животът ни се е превърнал в черна комедия, в която пловдивчани дори и не са публика вече.

- А как ще развие ВМРО своята предизборна кампания?

- Като залага на реалните неща и на конкретните действия, в Пловдив има нерешени елементарни проблеми с години и много, ама наистина много оправдания.

Затова и ние се спираме на 10 основни неща, които  са квинтесенцията на проблемите и предлагаме да започнем тяхното разрешаване, стъпка по стъпка в годините напред.

Ще спомена някои от сферите на действие, с уговорката ,че конкретно те ще бъдат обявени още тази седмица пред пловдивчани от кандидата ни за кмет, неговия екип и кандидатите за общински съветници.

Това са проблемите свързани с образованието, здравеопазването, екологията, местната икономика, бюджетирането на средствата в Община Пловдив - местни, национални и европейски, визията за развитието на Пловдив - в краткосрочен и дългосрочен план, завръщането и влиянието на Пловдив в българската и световна култура.

- Казвате, завръщането и влиянието на Пловдив в българската и световна култура, как ще коментирате и ще се присъедините ли към призива на кмета Атанасов да подкрепят всички кандидати за кмет, града ни за европейска културна столица?

- Отговарям с “да”, но със собствена визия и предложения, които ще засегнем в хода на кампанията, тъй като те са част от нашите управленчески решения в сферата на културата и които след изборите ще приложим на практика.

Трябва също така да се има в предвид , че призива на кмета си е една чисто политическа ПР акция с цел да се прави на обединител и да неглижира останалите кандидати.

Добре е, че в създаването на екипа по кандидатурата успяха да намерят място и стойностни хора с успехи в тази област.

За нас от ВМРО е важно да се смени гледната точка на кампанията по кандидатурата и да се избяга от баналното , което ще преобладава в кандидатурите на всички останали.

Пловдив с традициите, успехите и ресурсите, които има в областта на културата, може да покаже, че се развива като заложи на смесица от традиционни и иновативни културни продукти, поднесени в подходяща форма и с адекватна реклама.

Освен това смятаме, че е добре да се привлекат повече млади творци, които дадоха през последното десетилетие своя принос и нови идеи и постигнаха успехи.

Смятаме че, преди всичко не политиците трябва да се обединят, а хората работещи в областа на културата.

Тук е и мястото да кажа, че за нас е важно да привлечем повече млади хора в управлението на града, за да има приемственост и новаторски подходи в развитието на града.

- Вие от доста години сте и младежки лидер в града ни?

- Бях младежки лидер, но не съм от вечните младежи.

Винаги ще имам сантимента и ще помагам на младите хора, както досега.

Интересно е, че когато си сред млади хора и им даваш шанс, черпиш и много мъдрост от тях и научаваш много неща, които са добри и стойностни.

Младите хора не са обременени и казват това, което мислят, за разлика от политиците.

Те просто са по-истински.

И ако нещо не ни харесва в тях, трябва да си припомняме , че това е благодарение на нас, а не на тях.

- Как се развива битката за ВМРО в Пловдив?

- Няма битка за ВМРО, нито в Пловдив , нито в България.

И драмата от това не е за нас и нашите членове.

Вече близо 118 години ни има и ще ни има, много след като мен и вас ни няма.

Най-важното е, че ВМРО и тогава ще стои до всеки българин, така както стои днес.

Знаете ли, че ВМРО е една от партиите с най- голямо обществено доверие в България, не говоря за процентите как ще гласуваме на тези или онези избори.

Това обяснява много неща.

Като се замисля срещу ВМРО винаги са били против политици от временната политическа конюнктура и чужди държави.

Не се страхуваме да влизаме в битки и да се борим за каузата България, срещу циганизацията, срещу сектите, срещу добива на шистов газ, за българските майки, за децата ни, за нашите родители, срещу враговете на България.

Като казвам България, имам предвид и българите, защото без българи няма България.

Това е патриотизма - да се грижим за българите.

Затова е важно как живеят българите, какви са проблемите им, какви са мечтите им, какво е щастието им, каква е трагедията им.

При последното преброяване 700 000 души, не са се определили какви са, ето това е страшно.

Изчезват българи не само физически.

Затова и в президентската битка влиза Красимир Каракачанов.

Днес битката е за Пловдив и пловдивчани, за България и българите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм