Съдружникът на Божков: Той не е бизнесмен, а рекетьор

Автор:
Понеделник, 11 Май 2020 09:08
Съдружникът на Божков: Той не е бизнесмен, а рекетьор

Бившият съдружник на Васил Божков в хазартния бизнес - Цветомир Найденов, обяви, че избягалият в Обединените арабски емирства бизнесмен не е никакъв бизнесмен, а рекетьор, изнасилвач и убиец, и че освен лъжи, друго не говори.

Такъв лъжец е, че Сократис Кокалис (гръцки хазартен бос) 18 години не разбра с какъв човек е съдружник, каза Найденов

Найденов е категоричен, че певицата ЛиЛана е била любовница на бизнесмена, макар Божков да отрича. Той изброи и част от пъръчаните, според него, бизнесмени за рекет, побои и убийства, като за пореден път спомена Манол Велев - съпруга на най-добрата ни стрелкиня, Весела Лечева.

Според Найденов, Божков изобщо нямал намерение да даде акцииите на футболния клуб Левски на Тити Папазов. Той дори посъветвал Тити да не бърза с ходенето си в ОАЕ, понеже оттам освен фурми, друго няма да бъде изпратено.

Акциите не му трябват на Божков, освен да създава напрежение в държавата, посочи Найденов.

Той допусна, че именно Божков стои зад побоя над журналиста Слави Ангелов, в който извършители бяха ултраси на фенклуб Левски-Запад.

Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали, разказа Найденов по Нова телевизия.

Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков, обясни Цветомир Найденов, бивш съдружник на бизнесмена Васил Божков и човекът, подал сигнал срещу него в прокуратурата.

Той обясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него бизнесменът "никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега". Найденов не очаква нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса.

В интервю за бТВ Васил Божков разказа, че три седмици е бил в затвор в емирствата, обвини премиера за съдбата на футболен клуб Левски и поиска оставката на Горанов. Телефонното интервю с Божков се проведе от Дубай. По думите му там той живее под наем, с пари от богати приятели, защото неговите сметки са блокирани.

С Божков никога не сме били приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години, обясни Найденов. Т

ой разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 година. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

За него да поръча убийството на един човек, е като за нас да си поръчаме пица, заяви Найденов.

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в Нове Холдинг. Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже, заяви бизнесменът.

В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия - това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган, добави Найденов.

Според Найденов Божков ще бъде върнат в България, защото по думите му на никоя държава не й трябва бежанец убиец, рекетьор и изнасилвач.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм