Проф. Карен Джамбазов пред Plovdiv-online

Автор:
Сряда, 01 Април 2020 13:14
Проф. Карен Джамбазов пред Plovdiv-online

Тази сутрин зададохме два въпроса на директора на най-голямата южнобългарска болница УМБАЛ Свети Георги проф. Карен Джамбазов, който е и член на Медицинския областен щаб.

Благодарим - въпреки изключително напрегнатата обстановка, за спешните и точни отговори за читателите на Plovdiv-online!

На 30 март по време на Медицински щаб проф. Джамбазов заяви, че 8 са заразените с коронавирус медицински лица от УМБАЛ, в правото на отговор за в-к "Марица", виждаме, че са 5. Видеозаписът се пази. Въпросът ни е - колко са точно и от кои отделения?

Общият брой на медицинските работници в Пловдив с положителни проби е 8.

От тях 5 са служители на УМБАЛ „Свети Георги”: една акушерка от Родилно отделение на Клиниката по акушерство и гинекология, една медицинска сестра и една санитарка от Клиниката по неврохирургия, една медицинска сестра и една санитарка от Клиниката по инфекциозни болести. Всички те са с леки симптоми, като част от тях се лекуват в Клиниката по инфекциозни болести, а други – в домашна обстановка, под карантина

Под карантина ли е още неврохирургията? Медицинският персонал наистина ли е затворен вътре и колко всъщност са заразени от отделението?

Клиниката по неврохирургия работи от няколко дни след предприетите мерки по предписание на РЗИ - пълна дезинфекция, откриване и изследване на контактните лица - персонал и пациенти. Направени са общо 60 проби. Клиниката подобно на всички останали лечебно-диагностични звена в болницата продължава да работи, като не извършва планови операции, а приема само пациенти по спешност.

С положителни проби са една медицинска сестра и една санитарка, които, разбира се, не са на работа, а се лекуват - те са част от общият брой - 5, служители на болницата с положителни проби за COVID-19.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Кой черпи адекватна информация от марица.тр! Диабетни статии, покрай изборите за политическата нелепица Дани-Здравкаhttps://i.ibb.co/wNvBXfT/image.jpg с кортика на баща си... Вместо неадекватният палячо/ка /очевидно "журналист на марица.тр"/, да пита на кого е собственост кооперацията, https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgв която охолно живее, Дани. https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgА не да пише глупости за кортика на полковник Кленджаров - сега милионери с баба Кленджарова и номинални собственици на https://i.ibb.co/1sH27GG/22.jpgлуксозната кооперация с басейна, обитавана от Дани-Здравка.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм