Симеонов заплаши ГЕРБ с напускане на коалицията

Автор:
Неделя, 18 Август 2019 12:35
Симеонов заплаши ГЕРБ с напускане на коалицията

Според Валери Сомеонов ДПС навлязло в държавната политика и сменяло приоритети и политици

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов заплаши премиера Борисов с напускане на коалицията, ако ГЕРБ не промени основни политики в държавата.

Още през септември Симеонов щял да постави тежки въпроси пред големия коалиционаен партньор, а от интервюто му в близкия до него сайт Флагман, личи че е координирал атаката си с другия си колега в Обединени патриоти - Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

В Пловдив двамата заедно издигнаха кандидатурата на депутата от НФСБ и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов за градоначалник на изборите през октомври.

Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир Каракачанов и смятам, че предстоят доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върни в правилна посока. Намираме се в икономическо-политическа криза. Ще извадим на масата тежките въпроси пред г-н Борисов още през септември, защото в последните месеци България получава много сериозни икономически удари. На първо място - състояние на българската енергетика. Още не е решен проблема с високите цени на тока, вследствие на борсовите спекулации. По думите му на фермерите бил нанесен смъртоносен удар с мерките за африканска чума.

Валери Симеонов разкри, че още в началото на избухването на епидемията лично е разговарял с вътрешния министър Младен Маринов и го е призовавал да изолират напълно първите огнища в Русенско, но нищо не било направено, вследствие на което заразата плъзна в цялата страна.

Доживяхме до момента на пълно унищожаване на българското свиневъдство! Честито! Загубихме 2 млрд.лева, допълни Симеонов.

Третият удар за българската икономика бил в сектор Туризъм, който бил тотално съсипан, смята Симеонов.

Плажовете на България са оглозгани от мутрите кочан варена царевица. Изгонихме си и българските туристи и ще става все по-зле, предупреди лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов повдигна и темата за програмата „Плод и мляко“ – социален инструмент за здравословно хранене в училищата, финансиран от ЕС.

По думите му от септември в училищата нямало да се получава нито мляко, нито кашкавал, защото фирми на ГЕРБ бяха натъпкани да поемат всички поръчки на училищата.

Мога да говоря и с имена! Измениха се наредби само и само на хранилката да се наредят известни фигури от хранителния бранш, коментира по тази тема Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ смята, че кабинетът е изпаднал в тежка политическа криза, защото ДПС през последните месеци са възвърнали позиции, които загубили точно по времето на Цветан Цветанов.

Интересно какъв ще е резултатът на местните избори от смесените райони, където Цветан Цветанов беше пробил със създаването на силни организации на ГЕРБ. Тежко и горо на тези хора! - коментира Симеонов.

На репортерски въпрос: Означава ли това, че Цветан Цветанов ще помага на НФСБ, или ще прави собствена партия, Симеонов отсече: Попитайте го него, не мога да говоря от негово име“

При всички положения Валери Симеонов намекна, че предстоят сериозни промени в отношенията на малкия коалиционен партньор с ГЕРБ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • ДАНС

  Как се грижи за държавната собственост Здравко Димитров - баскетболистът? Със заповед ДС-09-2 от 11,01,2019г. Здравко Димитров - баскетболистът в качеството си на областен управител дава под наем след търг С ТАЙНО НАДДАВАНЕ /прекрасния първи етаж от "Къщата на К. Стоилов" - бившия "Клуб на щахматиста" на ул. Съборна 21 само, ама наистина само за 350лв месечен наем за 10 години на фирма... Етажът се състои от три помещения + 1/2 идеална част от двора 177м2...
  Проста справка в порталите за недвижими имоти показват, че в Стария град за подобна цена не се отдава нищо и ако нещо има то е в комплект съжителство със стара бабичка. Възможно е старите баби да са със зелени чорапи /ако са се уредили по комунистическо/.
  Ето и самата оферта:
  "150лв месечен наем за 15м2. Предлагаме Ви стая за момиче с общо ползване на санитарен възел с хазяйка. Локацията е изключително централна, на 5 минути от Главната и на 10 мин. от Пловдивскяит Университет. Свободна е от 1-ви Октомври." Всъщност стаята се намира не в Стария град а срещу него - т.е. в Хаджи Асан махала.
  Горко на пловдивчани, ако подобен безхаберник като Здравко Димитров - баскетболиста се разпорежда с недвижимото имущество на Пловдив...

 • читател

  Да, след комедията пловдивската баба Цецка - Зико кмет - ще има развитие в център-дясно-атлантическо... http://www.flagman.bg/news/2018/08/18/153458703835128.jpg
  https://i.pik.bg/news/684/660_82bce3d1121c59138e62d4c6b6e92ff2.jpg
  Ама не на джендърския атлантизъм на Радан и сините отрепки със Зико...http://devedzhieva.com/wp-content/uploads/2015/10/devedjieva_malinov_ziko-610x350.jpg

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм