Иван Тотев: Няма да се кандидатирам за трети мандат

Автор:
Понеделник, 22 Юли 2019 11:24
Иван Тотев: Няма да се кандидатирам за трети мандат

Кметът: Ще работя за Пловдив, всичко, което съм правил е с огромна любов към него

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев обяви официално, че няма да се кандидатира за трети мандат.

"Не смятам да участвам на изборите през октомври. Вие го усещате през последните 3-4 месеца. Решението ми е абсолютно категорично.Благодаря много на всички, които ще ме номинират на предстоящите номинационни събрания, но ще си направя самоотвод, както е по устава на партия ГЕРБ", каза той.

Градоначалникът обясни, че след 8 години начело на Пловдив усеща известно прегряване - бърнаут, и затова има нужда от почивка.

"Единствената причина е, че 12 години работя за Пловдив под най-различна форма – бил съм районен кмет, областен управител, 2 мандата  кмет на Пловдив и мисля, че имам нужда от почивка. Смятам, че сега е моментът, да се оттегля, когато съм на върха, като се обърна назад и видя всичко, което съм направил през тези 8 години – Капана, европейска културна столица и много други неща и събития.", допълни Тотев.

По думите му, той и екипът му са направили Пловдив една платформа, в която всеки да намери своето място - независимо дали става дума за кафене или за голяма инвестиция.

"Успях да направя Пловдив една платформа, в която всеки да намери своето място – един ще направи кафене, друг ще развива бизнес, трети ще дойде с голяма фирма и ще вземе 300 работника. Това е платформа, в която всеки може да надгражда и съм изключително горд с това. ", посочи градоначалникът.

Той призна, че има фаворит за следващ кмет, но ще го сподели само с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Виждам много хора, които искат да са кмет на Пловдив, но да бъдеш на него не е толкова просто. За голямо съжаление много от тях не знаят какво е това да си кмет на Пловдив, каква е обратната страна, това, което не се вижда, това, което не го пише по медиите, това,  което хората не осъзнават. Не всеки от тези кандидати може да понесе тези отговорности и емоции. Имам поглед върху всеки един от потенциалните кандидати за кметове, има хора, които смятам, че могат да се справят по-добре от другите. Със сигурност ще го споделя в един разговор с председателя на партията. Помолил съм районните организации да има по-широк избор – повече номинирани, да не се капсулират в рамките на 1 или 2 избора, включително и за съветници и районни кметове", изтъкна Иван Тотев.

Той декларира, че ще продължи да работи за Пловдив.

"Аз ще продължа да работя за Пловдив, имам духовна връзка с Пловдив и всичко, което правя е с огромно желание, любов и отговорност към него", категоричен бе Иван Тотев.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм