Откриха барелеф на Джон Ленън в чест на Пловдив 2019

Автор:
Вторник, 23 Април 2019 14:13

Барелеф на Джон Ленън бе открит днес в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. Скулптурата е изработена от британката Лаура Лиън и е даренa на Музикалното училище по повод домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а година.

На церемонията в двора на училището присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов и изпълнителният директор на фондация „Пловдив“ 2019 Кирил Велчев.

„Пловдив през всички тези години е бил символ на свободата, град, който винаги е бил лидер по отношение на изразяването на волята на хората и точно това училище е мястото, където трябва да бъде почетен Джон Ленън. Така предаваме на поколенията всички негови мисли и послания, с които е заразил целия свят и е вдъхновил много хора“, каза в приветствието си кметът на града.

След официалното откриване, възпитаници на Музикалното училище поздравиха присъстващите с едни от най-великите хитове на „Бийтълс“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • пловдивчанин

    В края на 1944 г. в Пловдив е сформиран Комитет за културно издигане на града, една от целите на който е откриването на нови учебни заведения и създаването на симфоничен оркестър. От пловдивските музиканти в Комитета членуват Ангел Букорещлиев, Аврам Литман, Трендафил Миланов, Анастас Маринкев, Марко Мешолам и други. Чрез стабилна обществена и политическа подкрепа от страна на градската управа в лицето на видния пловдивски адвокат и общественик Никола Янев и тогавашния Областен управител Йордан Божилов осигуряването на средствата за осъществяването на поставените задачи се извършва на местно ниво, без да се разчита на субсидии от страна на държавата.
    А се открива барелеф на англичанин.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм