Кметът Иван Тотев запали светлините на коледната елха

Автор:
Петък, 30 Ноември 2018 18:33

Кметът Иван Тотев запали светлините на внушителната 13-метрова коледна елха пред община Пловдив и поздрави стотиците пловдивчани, които въпреки студа се бяха събрали на площад Стефан Стамболов.

С концерт и спираща дъха заря бе даден старт на празниците по повод Рождество Христово.

Децата от Детска вокална формация Омайниче, гайдари от Гайдарски състав Родопчани с ръководител Веселин Козарев и Фолклорен танцов ансамбъл Седенчица с ръководител Рени Вълчева и хореограф Нели Карабахчиева се погрижиха за доброто настроение на хората.

Елхата е с над 4 хиляди зелени клончета и е изработена от единствения на Балканите производител на елхи в град Раковски.

Пловдивската коледна елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата 1,5 тона. Тя се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 70 см.

Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата има жилков гирлянд, който през нощта също ще свети в студена светлина.

Студена светлина ще има и в долната част на елхата, на около метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл нюанс. На върха е поставена мигаща блиц светлина.

След като грейна коледната елха, тържеството продължи с кръшно българско хоро.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм