×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 3628

ОбС гласува помощ за Стефан Караджа

Автор
Понеделник, 24 Август 2015 15:48

Общинският съвет в Пловдив ще гласува на сесията в четвъртък отпускането на финансова помощ за ремонт на помощно училище „Стефан Караджа”, което пострада сериозно в събота при пожар. Новината съощи кметът на града Иван Тотев, който днес посети сградата заедно с министъра на образованието проф. Тодор Танев и председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. .

Предвижда се до сряда вечерта да се изготви експертна оценка, въз основа на която да се установи каква сума ще е необходима за пострадалото училище. Средствата ще се използват както за ремонт, така и за преместването на децата в съседното общежитие.

Първоначално се обсъждаше вариант учениците да бъдат настанени в бившата сграда на СУБЗ на Цариградско шосе, но за момента това не е на дневен ред.

При визитатат си днес професор Танев благодари на общинската власт, че подава ръка, въпреки че училището е държавно. Кметът Тотев още в събота обяви, че местната управа ще направи всичко възможно да помогне на изгорялото учебно заведение. В помощното училище се обучават общо около 100 ученици от Пловдивска област. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • от южен

    Защо не намерите причините за пожара. Фирмата която прави ремонта е същата - Аврамов,на бившия депутат и председател на структурата на ГЕрб в южен Костадин Язов.Всичко се прави от тази фирма паркинги,улици ремонти в училища и детски градини, с некачествени материали и наети без договори нискоквалифицирани работници. В събота също бяха в училището,те да поемат отговорност и ремонта не общината.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм