Здравко Димитров: От 6 март работихме за лабораторията

Автор:
Четвъртък, 16 Април 2020 07:09

На 6 март поставих началото на инициативата Пловдив да има лабораторията за изследване на COVID-19. Тя стана факт, благодарение на усилията на много хора, на които искам да благодаря.

Това каза кметът Здравко Димитров при откриването на изцяло новоизградената сграда в двора на УМБАЛ Свети Георги, за чийто градеж и оборудване помогна преди всичко бизнесменът Георги Гергов.

Зико благодари и на другия дарител - Николай Бареков.

Кметът лично посрещна ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб, който дойде за откриването по покана на градоначалника.

Така напълно се разсеяха сплетните откъм Областна управа, че Дани Каназирева била моторът за лабораторията и едва ли не кмет в сянка на Пловдив.

Каназирева подтичваше зад Мутафчийски и Зико.

Ето какво каза Здравко Димитров след откриването:

Поставих началото на тази инициатива точно на 6 март, защото градът не разполагаше с лаборатория за тестване на пациенти с коронавирус – важно условие за овладяване разпространението на епидемията.

За този кратък срок успяхме да обединим усилията на всички народни представители от Пловдив и областта, от всички политически сили, на държавата и на дарителите. Да изготвим проект, да получам разрешение, да построим и да започне работата вирусологичната лаборатория

През този месец общината получи подкрепата на редица социано отговорни компании и на много лични дарители. И днес това откриване е възможно благодарение на щедрото дарителство на г-н Георги Гергов и на г-н Николай Бареков.

Пловдив е минал през много изпитания, ще преодолеем и тази пандемия, защото имаме дух, защото сме солидарни, защото си помагаме и сме единни!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм