Арест за стрелеца от пловдивската болница

Автор:
Вторник, 04 Февруари 2020 11:10

Районен съд Пловдив остави в ареста 58-годишния бивш охранител Бисер Хънтев, който на 31 януари 2020 г. в Медицински център Тримонцуим отправи закани с убийство, стреля и нанесе прободни рани на 53-годишната си съпруга, рецепционист в центъра и заплаши с пистолет и двама полицейски служители.

Съдия Методи Антонов реши, че има опасност той да извърши ново престъпление и затова наложи мярка задържане под стража на Хънтев.

Хънтев, който е с висше образование, ще отговаря и за нанасяне на телесна повреда - порезни рани, нанесени от него на съпругата му, с която били разделени.

Самият той помоли съда да е снизходителен, тъй като е извършил престъплението докато е бил под афект, както и да вземе предвид тежкото му здравословно състояние и липсата на средства.

Имало съмнение, че има рак на простатата и затова миналата седмица е трябвало да влезе за биопсия и изследване с ядрено-магнитен резонанс, обясни пред съда Бисер Хънтев.

Той е бил осъждан преди време за същото престъпление - заплаха за убийство с оръжие, но е реабилитиран.

Пред журналисти служебния му защитник Светлана Калпакчиева коментира, че твърденията за здравословни проблеми са на Хънтев, тя лично не е виждала негови епикризи.

Съдия Методи Антонон обясни, че епикриза от УМБАЛ Свети Георги показва, че здравословното състояние на Хънтев е задоволително

Според магистрата е вярно, че той има постоянен адрес, но престъплението е добре обмислено и не е имало поправяне след предишното наказание, каквито са целите на наказателния процес. Затова следва да бъде взета постоянна мярка задържане под стража.

На 31 януари 2020 г. обвиняемият, въоръжен с газов и пневматичен пистолет, електрошок и електрошокова палка и нож влязъл в Медицински център Тримонциум и разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението.

След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет.

После Хънтев се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата.

Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака.

Подаден бил сигнал на тел. 112.

На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР - Пловдив.

Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат.

На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата.

Няма опасност за живота й.

Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм