3 от римските колони поставени на Форума

Автор:
Четвъртък, 18 Юли 2019 14:14

Усилено продължава обновяването на площад „Централен“. Вече са поставени три от римските колони от Римския форум, констатира днес инспекция на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.

Започва да се показва картината какво действително е представлявал Пловдив, защото градът е бил много богат, и сега, когато можем да го видим и да го пипнем, е друго.

Колоните са в оригинални размери и са с включени автентични части, които са намерени. Строителите дават всичко от себе си. Продължаваме с изграждане на капителите, които са 1 метър отгоре. Ще покажем цялото великолепие, кометрира градоначалникът.

Предстои довършване на всичко останало, каменните градежи, форума с античните магазини, които ще завършим, а когато се озелени, обектът ще стане и зелено продължение на градината.

В момента плочки са поставени около пощата и от северната страна на Цар-Симеоновата градина. Продължават и изкопните дейности и премахването на пръст в североизточна посока до Одеона, където археологът Мая Мартинова ще ръководи разкопките на място.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм