Брюксел: Война срещу популисти АнтиЕвропа

Автор:
Вторник, 28 Юни 2016 18:38
Брюксел: Война срещу популисти АнтиЕвропа

Европа трябва да се съсредоточи върху важните въпроси за бъдещето и най-вече върху сигурността на гражданите. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на среща с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, съобщиха от ГЕРБ.

Двамата разговаряха в Брюксел в рамките на Срещата на върха на лидерите от ЕНП след британския Брекзит.

Борисов информира Дол с процеса по изграждането на възспиращите съоръжения по южната ни граница във връзка с бежанската вълна и с мерките, прилагани от МВР по охраната на външната граница на Европейския съюз. Премиерът за пореден път повдигна и въпроса за приемането на България в Шенген след като страната ни е изпълнила всички изисквания и след като това е констатирано и оценено и от Европейската комисия и от Европейския парламент.

Бойко Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол се обединиха около извода, че общата цел на десните партии и на отговорните политици в Европа днес е да се изправим с аргументи срещу антиевропейските популисти. За да бъде постигнато това обаче, трябва да се вслушаме в конкретните проблеми на хората, които представляваме, и да направим всичко по силите си, за да ги разрешим, категорични са Борисов и Дол.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм