20 години затвор за бившата кметица на Младост

Автор:
Понеделник, 15 Април 2019 16:13
20 години затвор за бившата кметица на Младост

Спецсъдът призна за виновна и даде 20 години затвор за бившата кметица на район Младост Десислава Иванчева. Сочените й за съучастници бившата зам.-кметица на Младост Биляна Петрова и посредника бившия кмет на Младост Петко Дюлгеров пък получиха по 15 и 12 години лишаване от свобода.

Иванчева трябва да плати и 10 000 лева глоба и няма да може да заема обществена длъжност.

Според прокуратурата тримата са поискали подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му бъде придвижена преписка за строителство.

Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. при показна над 4-часова акция в центъра на София. В колата на бившата кметица намерени 70 000 евро в белязани банкноти.

Адвокатът на Иванчева твърди, че следи от фосфоресциращото вещество, с което били маркирани те, имало само по лицето на клиентката му. Това доказвало, че тя не е пипала парите.

След ареста съдът на няколко пъти отказва да освободи обвиняемите.

Пусна ги под домашен арест на 22 декември миналата година. Петко Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания. Той заяви, че седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. След ареста служебният му защитник и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни” показания, можело да бъде освободен, твърди още Дюлгеров.

Прокуратурата поиска по 20 години затвор за всеки от подсъдимите, налагането на глоби от по 30 000 лева и лишаването им от правото да заемат обществени длъжности. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Радостина

    Това е решение на първа инстанция! Ще обжалват и ще пуснат в ход от "спестените" пари за черни дни! При тази корупция, която е заляла държавата, управлявана от сините талибани, няма начин да останат с тези присъди! Ще бъдат намалени, гарантирано!

  • читател

    Червени дебили доволни ли сте от борбата с корупцията? Или пак нещо ала МилиЙончева ще ви родят бетонните кратуни.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм