Постоянен арест за младежи блудствали и убили жена

Автор:
Четвъртък, 28 Март 2019 13:45
Постоянен арест за младежи блудствали и убили жена

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 18-годишния А. Д. от Харманли, като потвърди определението на Окръжен съд - Хасково, с което му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Установено е, че на 15.03.2019 г. през нощта, край стадиона в Харманли, А. Д. и съучастникът му А. А./22/, след употреба на алкохол са блудствали многократно с 53-годишна жена, възползвайки се от безпомощното й състояние /алкохолно опиянение/. Двамата й нанесли побой, като я удряли предимно в главата. В резултат на физи ческите травми пострадалата е починала. Трупът й е бил открит на 17.03.2019 г.

Обвиняемите са задържани по-късно. Жалба в Апелативен съд – Пловдив е подал само А.Д.

Апелативните съдии приеха, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства се извежда обосновано подозрение, че подсъдимият е съпричастен към извършване, в съучастие, на двете престъпления, в които е обвинен.

Предвид тежките наказания за убийство, извършено с особена жестокост, по особено мъчителен за пострадалата начин, възползвайки се от безпомощното й състояние, Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода,доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

С оглед характера на деянията, в които А. Д. е обвинен, а те са свързани с нарушаване на правото на живот и половата неприкосновеност на пострадалата, обстоятелствата при които са осъществени деянията, степента им на обществена опасност и тази на дееца, апелативните съдии приемат, че подсъдимият може да извърши престъпление и да се укрие.  

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм