Георги Ряпов не дочака правосъдие

Автор:
Неделя, 14 Юни 2020 18:10
Георги Ряпов не дочака правосъдие

Председателят на Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи Георги Ряпов не дочака 6 години правосъдие за палежа на таксиметровия му автомобил.

Ряпов, който дълги години оглавяваше всички протести на таксиметровите шофьори в Пловдив за по-добри условия на работа, си е отишъл днес след продължително боледуване.

Погребението ще бъде утре, 15 юни, от 13.00 ч. на Рогошките гробища.

Шеста година делото срещу  таксиметровия бос Радослав Керанов /37/ и Милко Доевски /34/ за палежа на таксиметровия автомобил на колегата им Георги Ряпов не успя да се реши в Районен съд.

Според прокуратурата Керанов е поръчал палежа, а Доевски драснал клечката на 24 септември 2014 г.

Керанов обаче докрай не се призна за виновен.

Доевски пък призна, че е извършил палежа, но заяви, че ще дава обяснения на по-късен етап.

На първото заседание съдия Методи Антонов разреши към делото да бъде присъединен и граждански иск на Георги Ряпов към Керанов и Доевски.

В него Ряпов настояваше да му бъдат платени 5700 лева – парите, които е дал за да възстанови щетите по подпаления си автомобил марка Хюндай.

Съдия Антонов отказа като недопустима останалата част от претенцията на Ряпов - 900 лева за пропуснати ползи от месеците, през които автомобилът не е работил.

Според нея експертизата на вещото лице Калинка Илиева стойността на изгорялата кола – Хюндай Тражет е 10 500 лева.

Собственикът й Георги Ряпов пък заяви, че колата е купена за толкова, но по нея са правени подобрения – боядисана е за такси и е поставена газова уредба за 1000 лева, което оскъпява сумата на около 12 000 лева.

Защитата на Керанов и Доевски – четирима адвокати, сред които и синът на Марин Марковски – Димитър, също оспориха експертизата на Илиева.

Според юристите не може да се прави оценка само по сайтове и документи, без Илиева да си е направила труда да огледа автомобила лично.

Освен това при оценката трябва да се вземе предвид пробега, още повече че такситата навъртат много километри, опонира адв. Марковски.

Илиева заяви, че е приела, че колата е рационално експлоатирана.

Съдия Методи Антонов назначи допълнителна експертиза, която да даде отговор на всички въпроси на защитата на Керанов и Доевски.

Вече са разпитани свидетелите Мартин Поптолев, който е задържан по друго дело и бе доведен в съда с белезници, собственикът на автомобила Георги Ряпов, Хачо Ованесян, Мариян Киров и други.

Шест години обаче осъдени за палежа на таксито на Георги Ряпов няма.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Име

    Кажете едно Бог да го прости, бе негодници. Какво възхвалявате престъпниците и продажното правосъдие .

  • читател

    отговори на: Име

    Бог да го прости човечецът! Правосъдие в тази Кочина не е имало и никога няма да има, защото такава е партийната повеля на Кухоглавия! Когато големите пари играят и Боговете си мълчат! Престъпна власт, подкрепена от безброй престъпници, няма начин -
    надежда всяка вече оставете! Амин!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм