Бизнесменът, оплакал се от Ралев: Държеше се брутално

Автор:
Четвъртък, 06 Юни 2019 08:28
Бизнесменът, оплакал се от Ралев: Държеше се брутално

Строителният предприемач Здравко Ангелов, след чийто сигнал до премиера Бойко Борисов, КОНПИ и Специализираната прокуратура обвиниха кмета на пловдивския район Северен Ральо Ралев в търговия с влияние, се появи за първи път по Нова телевизия тази сутрин.

Ангелов разказа, че е бил обект на брутално държане към него от страна на арестувания кмет на Северен и разкри схемата, по която исканите му чрез посредник 60 хиляди лева е трябвало да бъдат предадени.

Според Ангелов, посредникът Иван Делевски, който е на свобода с парична гаранция в същиа размер - 60 000 лв., и е обвиняем с Ралев по същото дело, му е дал два - по думите му - хвърчащи листа, оформени в нещо като договор. Според въпросния договор бизнесменът се задължавал да строи хале в Северен, а 20% от сумата да преведе като депозит. Тези проценти били точно 60 хиляди лева. След като въпросният фиктивен строеж не се изпълни, парите се вземат като изгоряло капаро.

Другият вариант, пак посочен му от Делевски, бил сумата да се остави в чейнчбюро. Така се избягвала възможността посредникът и кметът да бъдат хванати с белязани пари.

Ангелов входирал проекта си за частен строеж на жилищна сграда в районното кметство в края на миналата година. Две седмици по-късно дори видял разрешителното си на компютъра на служителка в кметството. Това става след като в проекта са бързо отстранени съвсем дребни неточности.

Жената му обяснила най-учтиво, че остава единствено да го подпише главният архитект на района и строежът започва. Оттам обаче започва протакането.

Документацията - вместо на бюрото на главния архитект Михаил Богданов, се оказва в кабинета на районния кмет. Там я вижда самият Ангелов, който най-накрая успява чрез приятел да си уреди среща с Ралев, след като преди това по надлежния ред - записан час - това не става.

Ангелов, воден от приятеля му, отива на среща в кабинета на кмета, при което е буквално засипан от брутални изрази. Бизнесменът ги спести пред екрана, тъй като били нецензурни.

В посредна сметка излиза от кабинета, осъзнал, че става въпрос за пари, макар това да не е казано в прав текст от районния кмет.

Следва серия от посредници, като сумата във всички случаи е една и също - 60 хиляди лева.

Здравко Ангелов успява чрез свой познат да бъде приет от министър-председателя и буквално за пет минути му обяснил ситуацията. Последвал писмен сигнал до КОНПИ и близо петмесечна операциявключително с използване на Специални разузнавателни средства.

Ангелов е сигурен, че доказателствата на прокуратурата са железни, но заради течащото следствие не даде повече подробности.

Той обаче посъветва бизнесмените, обект на изнудване, да не се поддават, а да сигнализират органите.

Избрах София, защото в Пловдив ми казваха, че няма кой да се занимава с Ральо Ралев. Окупирал бил всичко в Северен, каза още Ангелов.

Той призова за проверка на фирма Балканика, която държала - по думите му - най-големия строителен склад на гара Филипово срещу далеч по-малък наем от налаганите на малки фирми.

Според информации в пресата, фирма Балканика била с личните протекции на кмета на Северен Ральо Ралев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (12)

Покажи предишните коментари
 • интересно

  Две неща станаха ясни от интервюто - че ако Иванчева имала подобен договор, нямало да бъде осъдена, и че трябва да имаш човек, който да те заведе при Борисов. И двете са твърде хлъзгави и не говорят никак добре за правораздаването ни.

 • бате Сашо

  И пловдивчани чакат да хванат Мамин, който в рамките на двата си мандата става мултимилионер. Е, майка му де. Щом този - Ангелов са го посъветвали, че над Ралев има чадър и няма смисъл да се жалва в Пловдив, какво остава за Мамин. Там сигурно има шатра. Вятър и мъгла, ще си харчи милионите щастлив и свободен.

 • читател

  отговори на: бате Сашо

  бате Сашо, не може да се хване човек, който не злоупотребява - Тотеви са крупни хотелиери преди политиката и ГЕРБ. Гледай и чети далаверите с обръчи от фирми на пловдивската Мадам Лъжа - Дани Кленджарова. Апартаменти в Капана, кооперации до Новотела - всичко това, докато адв. Каназирева няма едно спечелено дело с някакъв сериозен финансов интерес. Т.е. няма никакви сериозни законни доходи, с които да докаже закупуването на парцел до Новотела и построяването на собствената и 5 етажна кооперация - т.е. на обръчите и от фирми... И всичко това става от 2010 до 2013 години, докато се тръшка в политиката и се прави на честна... Но надявам се че КОМПИ не спи и скоро т.е. тъкмо за местните избори ще започне проверка за доходите й.

 • читател

  Дани Каназирева е строила именно в кметството на Ральо Ралев. Там също трябва да се провери всичко с документите за кооперацията наред ли е?!? Под Дани Каназирева да се разбират обръчите й от фирми собственост, както нейна, така и на най-близките и роднини...

 • читател

  Да се върнем към далечната 2010г., когато пловдивската Мадам Лъжа е изключена от ГЕРБ и започва буйната и бизнес дейност основно с недвижими имоти...

  Като абсолютна лъжа квалифицира премиерът Бойко Борисов изказванията на Дани Каназирева, че причина за изключването й от ГЕРБ е разшумяването около казуса с МБАЛ "Пловдив". В ефира на Нова ТВ Борисов подчерта, че дори е назначил допълнителна проверка от ДАНС в болницата, след като е приел Каназирева и се е запознал с документите, които тя му е занесла, така че Каназирева на практика просто спестявала истинската причина, заради което политическото доверие от нея е свалено.
  Бойко Борисов беше категоричен, че Дани Каназирева на практика защитава интересите на бизнесмена Георги Гергов. Според него, партията я е приела и я е направила общински съветник, но в един момент са счели, че не е подходяща за този пост и тя е трябвало го да напусне.

 • читател

  Пловдивската Мадам Лъжа сред политически демоотрепки Ранад и ко..https://clubz.bg/sites/default/files/field/image/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0.jpg

 • читател

  Дани Кледжарова - пловдивската Мадам Лъжа - лъже кършаклии, събрали се срещу поредно застрояване в Кършияка.https://cdn.marica.bg/images/marica.bg/303/640_303180.jpeg Това не пречи на наглата политическа лъжла да застроява Кършияка с кооперации на собствените и фирми.

 • читател

  силиконовата блондинка, която бе изгонена от ГЕРБ, бе засечена на морето да шофира лъскавото возило.
  Според клюката в Пловдив баровският джип е подарък на Дани от влиятелния й любовник Георги Гергов. Собственикът на ЦУМ е особено близък с палавата адвокатка, която предпочете да брани неговите интереси, пред тези на съгражданите си от Пловдив.

  Даниела е бивша сервитьорка, а от пет години прави кариера в политиката. Първоначално красавицата е била сърдечна дружка с брата на Петър Стоянов - Емил, но се изпокарала с него шумно преди 2 години. Носят се слухове, че Каназирева е спала и с родственика на бившия президент.

  Явната връзка на Даниела с Гергов потвърждава слуховете, че той ще подкрепи кандидатурата й за кмет на Пловдив. Преди седмица зоркото око на Bnews засече Каназирева в Слънчев бряг в компанията на мастити баровци, където те обсъждаха нов политически проект. Стана ясно, че този проект ще бъде подкрепен от близки до Гергов вестници, а целта им ще бъде да отнемат голям процент от гласовете на бившата партия на изгонената - ГЕРБ.

 • читател

  отговори на: читател

  Само не разбрах, къде пловдивската Мадам Лъжа - Дани Кленджарова си и сложила силикон. Като гледам в главата май...

 • ДАНС

  Всъщност не стана ясно точно за какво застрояване е ставало въпрос. По наши данни става въпрос за наследствен имот, собственост на селянин живеещ в Граф Игнатиево! Та последният селянин, да го наречем Наско Г., е наел строителя и е започнала няколкогодишната сага с Ральо... Проблемите със застрояването не са от последните 5 месеца.
  ПС. Преди години същия селянин Наско Г. бе нашамарил лекар в болницата на двамата близнаци-доктори, заради некадърно лечение на негов близък, но близнаците скриха инфото, марак че СКАТ бе записал с камера скандала. ДАНС не спи, работи! ;););)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм