Цветанов сдава всички постове в партия ГЕРБ

Автор:
Четвъртък, 30 Май 2019 10:55
Цветанов сдава всички постове в партия ГЕРБ

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, съобщиха от партията.

Това се случва след разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и бившия му вече заместник.

Оставката е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

На 27 март Цветанов подаде оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напусна Народното събрание. Тогава той остана на поста зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията.

Той обясни, че не се оттегля от парламента под натиск, а сам е взел окончателното си решение.

Причината беше скандала Апартамент гейт, гръмнал заради покупка на апартаменти в един от престижните квартали на столицата на цени под пазарните.

Заради същата причина с постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Ето какво написа Цветанов в профила си в социалната мрежа:

"Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, н всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините".  

По-късно Цветанов коментира, че в разговора си с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов е предложил два варианта.

Първият бил да остане и работи всеотдайно за спечелването на местните избори наесен. Вторият - да напусне всички партийни постове.

Борисов му предложил трети вариант, който Цветанов не приел и си подал оставката.

Цветан Цветанов не разкри какъв е бил третият вариант.

Виждам, че има млади напористи хора, които могат да изпълняват моите функции. Нека успеем с тях да печелим така, както досега, каза лаконично Цветанов. Аз не съм предател - подчерта той.

Малко след 19 часа днес той за последно излезе от централата на ПП ГЕРБ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (30)

Покажи предишните коментари
 • да

  Здравчето, кой знае защо наречена Дани, опъна и една чудесна шестетажна кооперация решена в кафяво и бежаво, на улица "Карловска", на 100 метра от пешеходния мост, който води към Главната. Съгласна съм със запознати, че официалните и доходи не покриват нищо от придобивките и. А те са оооогромни. Тя за 12 години в Общ. съвет - Пловдив се превърна в един от богатите хора - милионери на Пловдив. При нея ако се заровят от специализираните органи ще се хванат за главите.

 • Менда

  отговори на: да

  Аз, Менда, виждам апартамент 90м2 на прекрасен последен етаж в тази луксозна кооперация в Капана на цена 44600е. https://q-cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/885/88541422.jpgАз Менда, търся да купя подобен апартамен дори панел, дори в Изгрев, дори на ул. Лотос, но няма!!! Аз, Менда, търся!!!

 • Тотев

  Стига сте писали за Дани Каназирева, че поне тя има професия, ами ако мен и моите съпартиици ни подкарат НАП ДАНС, и прокуратурата, няма да си намерим място. Затова не рийте, мои мили съпартиици като волове че цялата ни смрад идва на нашия гръб.

 • Менда

  отговори на: Тотев

  Каква професия има Дани Каназирева - пловдивската Мадам Лъжа /само не ми отговаряй Тотев, че са адвокатки/? Като погледна, аз, Менда, декларациите направо я съжалявам... Стига да не се задълбоча, аз Менда, и да и видя селските адвокатски номера с покупко-продажба на фирми през година две и офшорки... С имоти, много недвижими имоти!!! Аз, Менда ровя... И Дани Каназирева не решаваше ли заедно със Зико и Радан на предишните избори...

 • Менда

  Аз, Менда освен Ральо проверявам и Дани Кленджарова...

 • читател

  "Не съм предател" - тези думи звучат странно от устата на ЦЦ. И сякаш потвърждават версиите около отстраняването му: 1. Че ДПС са срещу него понеже им взима все повече електорат, 2 Атака по руско направление, поради явната антипутинова позиция на ЦЦ...
  Така че ББ дължи ясен отговор и то бързо, за да не се шашардисват структурите на ГЕРБ, че останалите политически партии само това чакат.
  Както се казва в поговорката: "Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи"... Справка - катастрофалната номинация на баба Цецка и последващото обвързване на изборния резултат с оставката на ББ...
  Става интересно в ГЕРБ, дори по интересно отколкото при червените дебили.

 • Тотев до Менда

  Й
  Казах да не риите скъпи ми тролчета, ето писахте и след няколко часа арестуваха моя Ральо Ралев. Менда, ами тази скромна сграда която строиш срещу Новотела пак ли от заплата я постигна. Спрете моля ви като ваш кмет и парт. ръководител. Тихо че идва нашия ред

 • Менда

  отговори на: Тотев до Менда

  Ако се вярна на слуховете, за някаква кооперация, собственост на фирми близки до Дани Каназирева, че е именно в района на Ральо Ралев, трябва да се разрови из кметството и разрешенията... Имайки предвид, че районните администрации разрешават средно строителство наистина трябва да видим кооперацията на Дани Каназирева, колко етажна е и имал ли нарушения с разрешетилните й! Аз, Менда проверявам Дани.

 • Орак

  Тотален разпад и корупция в редиците на герберашите! Задават се избори 2 в 1 на есен! Залог 5:1! ;)

 • читател

  отговори на: Орак

  Нещо взе пак да получаваш неадекватни изблици на червен оптимизъм, но все пак с по-ниска температура!!! От победа за червените дебили с 200:1 на евроизборите, сега минаваш на 5:1. Разбира се, ще познаеш точно толкова, колкото и на евроизборите...
  Но ББ трябва да вземе мерки, защото може ГЕРБ да се представи слабо... Засега реални действия няма, освен че не сложи Дончев на мястото на Цецо, което щеше да е потоп за ГЕРБ! Ама, явно вчера е анализирал правилно градушката в Габрово.
  Да видим организационно, кои хора ще заместят ЦЦ.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм