Пращат 20 младежи да живеят в 3 села във Видинско

Автор:
Понеделник, 27 Май 2019 10:40
Пращат 20 младежи да живеят в 3 села във Видинско

 „Резиденция Баба“, популярната и национално припознавата инициатива на сдружение „Фабрика за идеи“, за пета поредна година ще организира престоя на 20 социално ангажирани младежи във възрастни домакинства в села из България. Тази година Резиденцията ще е от 23 август до 15 септември в селата Неговановци, Синаговци и Кошава в района на Видин.

Кандидатстването е достъпно за всички до 30 юни 2019 г.

Посланието на инициативата към бъдещите участници е МОСТ wanted: Допълни представата за 3 села в Северозапада! Тяхната основна мисия е да създадат автентичен „мост“ на взаимодействие и солидарност с местните възрастни хора, да помагат в ежедневната работа и да документират местни разкази и нужди на селото. Участниците ще поставят под въпрос и ще изпитат намясто популярни клишета и стереотипи за района.
Като венец на 21-дневното им съжителство в селото е работата по социално- или културно-предприемаческа идея, която помага за разрешаването на проблем на селото домакин.
Всичките етапи на Резиденция Баба 2019 включват:
• кандидатстване на участниците - до 30 юни 2019;
• предварително обучение на участниците - 23 - 26 август 2019;
• Резиденция Баба в 3-те села - 26 август - 15 септември 2019;
• прощални събития в селата, организирани от участниците – 13 - 15 септември 2019;
• Инкубатор за социални иновации (работа по идеи) - октомври 2019;
• възможност за представяне на идеите пред общността и инвеститори - международен форум EMPATHEAST - октомври 2019 / Пловдив.
*
България е сред страните с най-висока степен на обезлюдяване на селските райони в Европа. В българските села живее към 26.5 % населението на страната ни (по данни на НСИ от 2017 г.). Създаването на „мостове“ на автентично свързване и солидарност между поколенията, между градска и селска култура по иновативен начин е от основните фокуси на „Фабрика за идеи“ в повечето й инициативи.
В този смисъл, „Резиденция Баба“ е откровена среща в търсене на полезните допирни точки с местната общност и култура и съвременната култура така, че да се отговори на належащи нужди и да се даде начало на нови социално- и културно-предприемачески инициативи в селата.
Повече за „Фабрика за идеи“
-> https://ideasfactorybg.org
-> Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. / Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Повече за „Резиденция Баба“
-> http://baba.ideasfactorybg.org/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм