Тотев и Инчев откриха 11-та детска площадка в Южен

Автор:
Понеделник, 20 Май 2019 11:08
Тотев и Инчев откриха 11-та детска площадка в Южен

Единадесетата по ред детска площадка бе открита от кмета Иван Тотев и районния кмет Борислав Инчев. Намира се в междублоковото пространство между улиците "Димитър Талев", "Петър Стоев", "Петър Васков" и "Петрова нива" и е на площ от 240кв.м.. Разполага с различни съоръжения за игра, ударопоглъщаща настилка, поставени са нови пейки.
Изградена е със средства от бюджета на Община Пловдив, след изработен проект от районната администрация.

„През тази година предстои да бъдат открити още две вече готови, както и да бъде изградена още една между улиците „Тодор Александров“ и „Дрин“. През изминалата година са вложени 300 000 лева в изграждането на нови детски площадки, а през настоящата бюджетът ще надхвърли 200 000 лева“, уточни Борислав Инчев и заяви, че това място се е преобразило напълно, децата ще имат своя кът за игра, а родителите ще са спокойни, защото са спазени изискванията за безопасност.

Районната администрация разполага с готови проекти за 10 нови детски площадки и с разрешение за строеж, които да бъдат използвани в бъдеще.
„Район „Южен“ задмина район „Централен“ по брой население и очакваме още повече хора заживеят там. Затова Община Пловдив все повече трябва да подкрепя развитието му. На сесията на общинския съвет от миналата седмица взехме решение за предоставяне на 850 000 лева за училище „Стоян Михайловски“, припомни кметът Иван Тотев.

Той обясни, че заместник-кметът Стефан Стоянов оглежда заедно с представители на Камарата на архитектите в България училище „Константин Величков“, където два сектора от базата не работят, за да бъдат проектирани нови класни стаи.

„Ще се опитаме да осигурим средства за завършване на спортните площадки на училище „Димитър Талев“. Администрацията на район „Южен“ изготви проект за нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“.

Проектът „Модър-Царевец“ е на етап избор на изпълнител, като в момента се съгласува с НКЖИ надлезът, който ще свързва Тракия с Южен“, допълни кметът Иван Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • за район Източен

    Направете нещо и за кв.Гладно поле , около паметника на ген. Радко Димитриев! Мръсно и неподдържано! А има толкова много деца! Събират се много хора от околните блокове!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм