НС избра Десислава Танева за земеделски министър

Автор:
Сряда, 15 Май 2019 13:28
НС избра Десислава Танева за земеделски министър

Парламентът освободи Румен Порожанов от поста министър на земеделието, горите и храните. На негово място беше одобрена Десислава Танева, досега председател на земеделската комисия към Народното събрание.

Предложението за персонални промени в правителството бе гласувано със 120 гласа „за” и без въздържали се. Против гласуваха петима депутати от ДПС.

Десислава Танева заема мястото на Румен Порожанов, който подаде оставка след множеството скандали за злоупотреба с европейски средства.

Досега Танева бе председател на ресорната комисия в парламента.

Тя бе министър на земеделието и във втория кабинет на Бойко Борисов (2014-2017 г.). Пред журналисти Танева заяви, че ще има промени в политическия кабинет на земеделското министерство, както и че заместник-директорът на Държавен фонд „Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова ще бъде освободена.

Министерството на земеделието е най-тежкото, посочи Танева и допълни, че ще работи на първо място за ежедневните проблеми на земеделците, както и за изчистване на проблемите с репутацията на ведомството.

„Аз съм се занимавала само със земеделие в професионалния си път от живота и в този смисъл няма нищо изненадващо. Има много проблеми на ежедневието, има репутационни проблеми. И с тях трябва да се справяме и решаваме. Първите действия трябва да са ежедневните проблеми на земеделците, а те не са малки“, коментира Танева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Запознат

    Колкото цъфна министерството с тази "земеделка" при Бойо 2, толкова ще е и сега! Тази става, ама за бардак! Последни напъни на АЗ, Бойко, да се задържи на власт!

  • читател

    отговори на: Запознат

    Запознат, аз съм по-запознат... С резултатите от идващите избори. Поредна 12 загуба очаква червените дебили, Запознат... И 13 погром на местните избори, които ГЕРБ тотално ще спечелят, защото червените дебили само из селата все още печелят...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм