Зам.- министърът на икономиката подаде оставка

Автор:
Сряда, 17 Април 2019 17:15
Зам.- министърът на икономиката подаде оставка

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

Преди това стана ясно, че прокуратурата започва проверка на заместник-министъра. Поводът е медийна публикация, според която той се е възползвал от европари, за да построи вила с минерален басейн.

Парите дошли по проекта за развитие на селските райони. Вместо за туризъм, луксозната вила се ползвала само от Манолев и семейството му, твърди журналистическото разследване.

Очаква се прокурор да разпита замесените в случая - както заместник-министъра, така и служителите на Фонд "Земеделие", които са му отпуснали парите.

Проверка започват и данъчните.

EТО И СТАНОВИЩЕТО НА САМИЯ МАНОЛЕВ:

Вчера депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш.
Това написа на страницата си във „Фейсбук“ бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев.

„Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми, си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си“, посочва той.

„Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или, в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си. А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи“, заявява Манолев.

„Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра. Стига толкова“, коментира той.

„Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад“, обявява Александър Манолев. Той изтъква постигнатото в страната през последните 10 години в икономически план. „Дано не допуснем да загубим всичко това, като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват“, допълва Манолев и пожелава успех на ГЕРБ и коалиционни партньори. „Вярвам, че с всички съм имал добър диалог и свършихме много, за да върви държавата във възходящ план“, изтъква той и благодари на министър-председателя за доверието, както и на гласувалите за него на предходните парламентарни избори.
„За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша „есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала“, заявява Александър Манолев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Радостина

    Бойко, Бойкоооо, оказва се, че далаверите на сините талибани до тук са само върхът на айсберга! Колко ли още дребни душички като този, са се набарбалякали в кацата с мед? Хвърляй кърпата на пода и беж да те няма, преди да си станал за резил на цяла Европа!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм