Миков: Нинова фалшифицира избора на Йончева

Автор:
Понеделник, 18 Март 2019 20:17
Миков: Нинова фалшифицира избора на Йончева

Бившият председател на БСП и на Народното събрание Михаил Миков, преподавател по право в Софийския университет, е категоричен, че изборът на Елена Йончева за водач на листата на партията на евровота е станал с фалшификация чрез мъртви души на пленума вчера.

Истината е, че Корнелия Нинова иска да отстрани Сергей Станишев. Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийните членове и организации. Това каза Михаил Миков по Нова телевизия днес.

Той подчерта, че делегати на форума са били 144 социалисти, а се оказва, че гласувалите са с 30 повече, въпреки че е нямало регистрация на закъснели.

Точно с 20 гласа Йончева победи бившата си половинка Сергей Станишев.

Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването, каза още Миков.

Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев, каза той.

Според Миков, Елена Йончева е използвана от Корнелия Нинова в конфликта й със Станишев.

Аз не казвам, че Елена няма своите качества. Не казвам, че Елена не може да бъде достоен представител в Европейския парламент, но казвам, че начинът, по който се случи всичко имаше за цел отново да конфронтира, да противопостави и да се „натрие носът” на Станишев, защото ние в България обичаме да разчистваме сметки”,заяви депутатът.

Припомняме, че като премиер именно Станишев уволни Нинова от поста й зам.-министър на икономиката.

Миков обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство: Няма как да се приеме , че ние сме омръзнали лица за вътрешни избори, но в същото време да не сме омръзнали лица за друг избор.

Пета година БСП е в опозиция. Ако 80 народни представители преди година и половина бяха един сносен резултат, би трябвало вече да сме минали 100-те, 110, 120. Как да набере електорат? С вътрешни битки и разчистване на сметки, гонения или с политика, която някак си изпадна от дискусиите, почерта Миков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  До неориентирания дебил и майка му - с двата гласа за лудата червена коза МилиЙончева.
  Не очаквах толкова груб сблъсък на двете крила на БСП... ГЕРБ може само да черпи за резултата на партизаните. Ако беше избран Станишев, Нинова нямаше да го атакува така грубо, просто защото в крайна сметка резултатът от изборите на нея се пише...
  А сега разправата на врага с партиен билет ще е като по сталинско. Въпросът е че, врагът е Мадам Лъжа, а тя не го знае!!!

 • читател

  Слай, червен дебил, да не ти забрани др. Гергов да пишеш и да изразяваш дебилна радост? А иначе самоубийството на Столетницата е наяве: лудата чумава коза МилиЙончева. С такива действия политически врагове не ви трябват... Ако не си разбрал и др. Гергов ти е разрешил пиши, ще ти обясня.

 • папи

  По-добре болшивизация, отколкото приватизация.Такива като теб съсипаха БСП и държавата. Вие не понасяте интелигентните ръководители,защото им завиждате. Метла,метла зад вас.

 • мими

  ти не се дори юрист, а клеветник. Много си дребен.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм