Нинова зове депутатите си да напуснат парламента

Автор:
Неделя, 17 Февруари 2019 18:05
Нинова зове депутатите си да напуснат парламента

 Със 74 гласа "за", 33-ма въздържали се и трима против Националният съвет на БСП взе решение да призове депутатите на левицата да напуснат парламента.

Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори. Стана порочна практика месеци преди всеки избор правилата да се коригират в интерес на управляващите. Националният съвет на БСП и Парламентарната група на БСП за България решително отхвърлят тези решения и възлагат на народните представители от левицата да напуснат Народното събрание, заявиха от БСП.

Според тях така променените правила застрашават демократичността на изборния процес - сега и в бъдеще. Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България. Ние категорично настояваме да отпаднат последните изменения в Изборния кодекс и да се пристъпи към изпълнение на законовото изискване за избор на нова Централна избирателна комисия. Ние изискваме да се осигури демократично провеждане на предстоящите избори за Европейски парламент, да се гарантира достоверност на изборните резултати съгласно волята на българските граждани и да се избере нов състав на ЦИК, като важна част от тези гаранции, посочиха от БСП.

Партията уточнява, че само при тези условия ще възстанови участието си в този парламент. Обръщаме се към българските граждани за съвместни действия в защита на избирателните права. Всеки може да даде подкрепа за една или друга партия, за едни или други кандидати. Това е изконно политическо право. Но в борбата за неговата реализация трябва да сме единни и непреклонни. Само така ще отстоим демокрацията, правовата държава и нашите основни политически и граждански права, заявиха БСП.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Поредна дивотия на Мадам Лъжа, вероятно в следствие на изостряне на чумата по козите... Червените кози.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм