Ген. Попов се срещна с Дорел Капрар и Кристиан Димитреску

Автор:
Петък, 12 Октомври 2018 17:38
Ген. Попов се срещна с Дорел Капрар и Кристиан Димитреску

Генерал Константин Попов, председател на Комисията по отбрана, проведе среща с Дорел-Георге Капрар, председател на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност към Камерата на представителите на Румънския Парламент, както и с Кристиан Сорин Димитреску, председател на Комисията по външни работи на Сената на Румъния.

На срещата с г-н Капрар беше обсъдена предстоящата му визита в България, която е по покана на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред г-н Цветан Цветанов. В разговорите с г-н Димитреску бяха обсъдени българския опит във връзка с парламентарното измерение на председателството на Европейския съюз. Г-н Димитреску заяви, че за предстоящото председателство на Румъния на Съвета на Европа, през 2019 г., е важно запазването на фокуса върху Западните Балкани.

Срещите се състояха по време на "Междупарламентарната конференция за общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана" във Виена, Австрия.

Първата сесия на втория ден от междупарламентарната конференция се съсредоточи върху това, как Европа може да допринесе за подобряване на политическото и хуманитарното положение в Сирия и Европейските переспективи пред Западните Балкани.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм