Край на ВиК авариите в Кричим с мащабен проект

Автор:
Петък, 14 Септември 2018 14:08
Кметът на Кричим Атанас Калчев Кметът на Кричим Атанас Калчев

Мащабен проект слага край на авариите по водопреносната мрежа на Кричим. Общината стартира инфраструктурния проект за подмяна на водопровода, благодарение на който ще бъде подобрено захранването с питейна вода, съобщи кметът на града Атанас Калчев.

„Проектът се реализира с изключителната подкрепа на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и осигурения целеви финансов ресурс. Той е от голямо обществено значение както за жителите на града, така и за оператора "ВиК" ЕООД – Пловдив”, коментира Калчев.

Според него изпълнението на проекта "Подмяна на съществуващия тласкателен водопровод от помпена станция “Кричим - Устина” до регулацията на град Кричим” е важна предпоставка за елиминиране на честите аварийни ситуации по трасето на сега съществуващия водопровод и за осигуряване на ефективно функциониране на новия водопровод, което ще доведе и до нормализиране и подобряване на захранването с питейна вода на реконструираната в цялост градска водопроводна мрежа.

„Новото трасе на тласкателния водопровод е проектирано да преминава изцяло през имоти общинска собственост. Към момента захранващият водопровод преминава в по-голямата си част през земеделски земи - частна собственост, което при аварийни ситуации води до допълнителни проблеми и за “ВиК” ЕООД и за частните стопани. Ангажираността на ръководството на МРРБ и осигуреният целеви финансов ресурс за реализацията на проекта са показател, че реформата във водния сектор, макар и бавно, все пак се случва. И държавата в лицето на министерството поема и изпълнява своите задължения към общините и гражданите в България”, допълни кметът Атанас Калчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм