Преасфалтираха участък в Източен, зебрата е по нова технология

Автор:
Четвъртък, 09 Август 2018 11:15
Преасфалтираха участък в Източен, зебрата е по нова технология

Голям участък от улица „Вратцата“ в район „Източен“ бе цялостно преасфалтиран. Обновената пътна отсечка е между улиците „Лотос“ и „Острец“.

Кметът на район „Източен“, Община Пловдив Николай Чунчуков съобщи, че пешеходната пътека там е изградена по нова технология – асфалтът е оребрен посредством специална мрежа, която чрез предизвикването на вибрации цели намаляване скоростта на автомобилите.

„Тази технология се използва за първи път в нашия район, като целта е по-голяма безопасност на пешеходците, още повече, че в зоната има училище и детска ясла“, обясни Николай Чунчуков. Той допълни, че предстои преасфалтиране на асфалтовите тротоарни настилки по ул. „Вратцата“.

Преди два месеца в района бяха обновени тротоарите по улица „Босилек“, а през юли бе извършена пълна реконструкция на улица „Лотос“, припомниха от администрацията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • живущ в квартала

    Г-н кмета да обърне малко внимание и квартал " Гладно поле " . Стари и изпочупени пейки . Мръсни и занемарени места ,които някога бяха градинки с цветя и зеленина . Детските площадки обградени от мръсни площи . На местата на бившите гаражи все едно ще се снима филм за война …...

  • Проблеми много , но кой да ги види и реши !?!

    Собствениците на магазините в квартала да подържат чисто пространството пред и зад магазина си .
    Защо обитателите на приютите да не подържат пространството около къщичките , включително тревни площи , храсти , цветя ? Това да бъде едно от условията за ползване на къщичките .
    Около детските площадки да има ограда , за да се запази пространството по-чисто .

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм