Европредседателството ни стартира със суперинвестиция

Автор:
Петък, 12 Януари 2018 07:59
Европредседателството ни стартира със суперинвестиция

Първото българско европредседателство на Съвета на Европа започва с първата голяма инвестиция по плана "Юнкер", съобщиха от Представителството на ЕК в България.

Днес ще се състои церемония по подписването на споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е централен стълб на плана "Юнкер" за растеж и работни места в Европа.

По този повод председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиерът Бойко Борисов ще дадат изявления за медиите в Националния дворец на културата. Там бе обявена и инвестицията от 100 млн. евро за Биовет Пещера, фирма на Кирил Домусчиев.

Подписването на договора стана в присъствието на вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Андрю Макдауъл.

Планът "Юнкер" (носещ името на председателя на ЕК Жан Клод Юнкер) предвижда инвестиции на 315 млрд. евро в икономиката на 28-те държави от ЕС в следващите три години.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • ПФУ

    Наблегни на ЗАЕМ, бе БаеФ!

  • Георги

    Прекрасна новина, но ........................... за братя Домусчиеви.
    Чудя се защо в дописката е спестена информацията, че въпросните 100 млн евро отиват за финансиране на новите заводи на "Хювефарма"??? Е, така ЕС и респективно България, кого подпомага? Уж най - важният стълб на икономиката били малки и средни предприятия, а пък то ...???
    Преди година Бългаската Банка за Развитие финансира щедро Г. Гергов, а сега ЕС финансира Домусчиеви. Е, да ви е честит просперитета на икономиката!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм