Патриотите с двама кандидати за кмет на Пловдив

Автор:
Четвъртък, 28 Декември 2017 09:29
ПФ избира между победителя Инчев и лузъра Атанасов ПФ избира между победителя Инчев и лузъра Атанасов

Тежка битка кой да е номинацията на Патриотичния фронт за кмет на Пловдив на местния вот през 2019 тече между. коалиционните партньори ВМРО и НФСБ, разбра Plovdiv-online.

ВМРО държи на районния кмет на Южен Борислав Инчев, който единствен успя да пребори ГЕРБ на местния вот през 2015, като спечели района за патриотите.

НФСБ засега е зад два пъти губилия избори за градоначалник, днес депутат от ПФ, Славчо Атанасов.

Много е възможно битката да не завърши с краен вътрешен победител, а ПФ да издигне двама кандидати - и Инчев, и Атанасов, като така повтори ситуацията от 2011-та, когато за градоначалник се състезаваше отново Славчо в конкуренция с Гиньо Матев.

Както е известно, Славчо Атанасов стана кмет на Пловдив преди 3 мандата с подкрепата на ГЕРБ, макар и издигнат от ВМРО. Впоследствие обърна гръб на партньорите си, вкара БСП в местната власт, а след като мандатът му изтече без видими резултати за града, на два пъти се явява отново на избори, които загуби.

Борислав Инчев се е явявал само веднъж на мажоритарен вот - през 2015-та, когато спечели на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ кметското място в Южен. Това му дава предимство пред Атанасов, който се определя като политически "лузър".

Отношенията между двамата са нещо като банани в пижами, сложени във фризер, а причината е ревност от страна на Атанасов към бившия си главен секретар на община Пловдив от времето, когато беше градоначалник. Той дори не бе сред поздравилите Инчев за успеха на местния вот през 2015-та.

Атанасов, макар и депутат от Пловдив, вече две години не е стъпил на нито едно значимо събитие, свързано със старта или откриването на нов обект в район Южен от кмета Борислав Инчев.

И тримата заместник-кметове на Инчев са от ВМРО, като воеводите изцяло са поели отговорността за управлението на район Южен в този мандат. За разлика от Атанасов, Борислав Инчев не е сменял партия и не е предавал ВМРО, а в момента е председател на пловдивската организация на войводите.

Дали битката ще доведе до издигане на единна кандидатура на Патриотичния фронт за кметските избори през 2019-та, ще се реши между лидерите на ВМРО - Красимир Каракачанов, сега министър на отбраната, Валери Симеонов - председател на НФСБ и вицепремиер в кабинета Борисов - 3, и Волен Сидеров - шеф на Атака, чийто човек в Пловдив - Димитър Керин е зам.-областен управител.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • Администратор

  Винаги когато патриотите са били единни са печелили и обратното когато са се делили са загубили. Най логичното е Славчо Атанасов да отстъпи на по младия и по приемлив за пловдивчани Боре Инчев. Всеки политик има време на успехи и време за оттегляне. За Славчо е дошло времето за оттегляне и това ще бъде една достойна постъпка. Боре Инчев има шанса да достигне до балотаж, а там нещата са трудни за прогнозиране. И левите и десните са в дъното на своя престиж и затова патриотите имат шансове в Пловдив. Славчо бъди умен, не се подлагай на трети провал.

 • политолог

  Далеч не мога да бъда заподозрян в симпатии към Славчо, но в статията има доста неточни внушения. Славчо може да е всякакъв, но няма човек в Пловдив, който да не знае, че и двата пъти Тотев му измъкна изборите използвайки жокера "Цветанов". Впрочем, убеден съм, че и Вие от редакцията го знаене отлично. Винаги съм се питал, като е толкова зле Славчо /както го описвате/ , защо от ГЕРБ -Цветанов, не оставиха едни местни избори на демократичния принцип: каквото кажат хората, а трябваше нещата да се нагласят за да спечели Тотев

 • политолог

  Още една неволна неточност. Инчев също е изневерявал на ВМРО. Когато Славчо, Ватев, Шишманов и компания бяха тръгнали на свалят Каракачанов, Инчев беше фронтмена и вееше най - високо знамето на новата им партия НИЕ /национален идеал за единство/.

 • читател

  Политкомисар Славчо Атанасов сред свои: https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/432/Image_971432_128.jpg.

 • Чиновник

  Аз съм работил с Боре Инчев в общинската администрация. Нямаше по верно куче от него на Славчо. Всички "специални поръчки" се ръководеха от него и само на него войводите доверяваха собствените далавери. Легенда е, че бесепарите са управлявали в общината. Войводите не им даваха да припарят до сделки с имоти, обществени поръчки и всичко от което имаше полза. Единствено Константинов се опитваше да се бори, но срещаше отпора на целия отбор начело с Камен Шишманов, Бойко Ватев, Илко Илиев, Петко Атанасов и Боре Инчев. Ако Боре Инчев започне да говори много хора ще отидат в прокуратурата.

 • читател

 • дорина

  И какво е направил Инчев за района та ще му поверяват нашият красив град??? Най изостаналият район, отвратително място за живеене !!!Слаба администрация!!! Живея на ул "Енисей" това е в центъра на района само в нашия блок живеят хора колкото едно голямо село Няма кой да види в какъв кален гьол сме принудени да паркираме колите,като изсъхне 1 педя прах Дишаме и "чист въздух"!! Улицата дупка до дупка. 40 години нищо не е пипнато и съвсем се занемарило! Взел Инчев да отчита "Коматевско шосе-голям ремонт,който прави Общината.Районният кмет да слезе от колата и да си види и оправи района!!!! Няма кой да гласува за такъв безхаберен кмет!!!!!!!!!!!

 • пловдивчани

  Георги Стаменов -настоящия кмет на район Централен предлагаме за кмет на гр. Пловдив.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм