Килърът Атанасов: Невинен съм. Съдът - доживот

Автор:
Сряда, 27 Септември 2017 14:56
Килърът Атанасов: Невинен съм. Съдът - доживот

Доживотен затвор при първоначален специален режим за квалифицирано убийство - извършено при условията на опасен рецидив и със средство опасно за живота на мнозина - ловна пушка.

Обезщетения по 200 000 лв на родителите и по 150 000 лв на съпругата и децата плюс законната лихва от датата на ивършване на престъплението.

Това постанови Окръжен съд Пловдив за поръчковия килър Божидар Мирчев Атанасов, който застреля с пушка лизнесмена Огнян Харизанов.

Припомняме, че Атанасов вече има една доживотна присъда за екзекуцията на пловдивския митничар Георги Дребчев през 1999 г.

По искане на прокурора Георги Пенев на вчерашното съдебно заседание бе разпитан за пореден път свидетелят Милан Станчев. На него бе предявено за разпознаване оръжието, послужило за извършване на престъплението - ловна пушка "Збройовка Бърно", модел "ZH 301", 12-ти калибър.
Днешното заседание започна в 8,30 ч. - с половин час по-рано от обичайното за съда работно време.

До 14 ч. разширенният съдебен състав, председателстван от съдия Славка Димитрова и включващ двама съдии и трима съдебни заседатели, изслуша обвинителната реч на прокурора, на адвокатите-повереници на наследниците на убития и на защитата на подсъдимия.

Наказание доживотен затвор без замяна поиска прокурор Пенев за подсъдимия Божидар Атанасов.
Към неговата позиция се присъединиха адвокатите-повереници на наследниците на убития. Те поскаха Атанасов да бъде осъден да заплати обезщетение за неимуществени вреди на родителите, съпругата и двете деца на Огнян Харизанов в общ размер 1 500 000 лева - по 300 000 лева за всеки наследник.

Според защитничката на подсъдимия адвокат Апостолова не е доказано, че клиентът й е извършил убийството.

"Всичко срещу мен е една постановка. Невинен съм и желая да бъда оправдан" - каза в последната си дума Божидар Атанасов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм