Заловиха двама каналджии край Труд

Автор:
Събота, 29 Юли 2017 07:43
Заловиха двама каналджии край Труд

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Георги А., на 59 г., за подпомагане на чужди граждани да преминат през страната в нарушение на закона с цел имотна облага чрез използване на моторно превозно средство. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
До момента е установено, че на 27 юли 2017 г. край с. Труд около 4,20 часа, полицейски служители от ОД на МВР-Пловдив подали сигнал за спиране на два микробуса, марка „Мерцедес", които се движели един след друг и извършили нарушение по Закона за движение по пътищата – обърнали посоката за движение на забранено за това място.

Обвиняемият Георги А., който управлявал първия микробус, спрял, слязъл от автомобила и се опитал да избяга, но бил настигнат и задържан от полицейските служители.

Шофьорът на втория микробус – Николай П., на 24 г., спрял около 50 метра след първия. Той слязъл от моторното превозно средство и успял да избяга в неизвестна посока.

Същият бил обявен за общодържавно издирване и задържан в Свиленград на 27 юли 2017 г., като предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за горепосоченото престъпление, извършено в съучастие с обвиняемия Георги А. Николай П. ще бъде задържан и за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Служителите на МВР установили, че в двата микробуса били превозвани 47 чужденци, които заявили, че са граждани на Ирак. Сред тях имало 23 непълнолетни лица.

На 30 юли 2017 г. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Георги А. и Николай П.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм